- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι χωρίς πρόσβαση σε τουαλέτα
Στην υποσαχάρια Αφρική το 25% του πληθυσμού αφοδεύει στην ύπαιθρο
Περίπου ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε τουαλέτα και αυτό συνιστά εν δυνάμει αιτία μετάδοσης ασθενειών, όπως αποδείχθηκε από την επιδημία του αιμορραγικού πυρετού Έμπολα, προειδοποιεί η ετήσια έκθεση για την πρόσβαση στο πόσιμο νερό και τις τουαλέτες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). Σύμφωνα με τον ΠΟΥ «η έλλειψη χρηματοδότησης συνεχίζει να περιορίζει τη πρόοδο που έχει σημειωθεί» σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Στην υποσαχάρια Αφρική, όπου το 25% του πληθυσμού αφοδεύει στην ύπαιθρο, εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ένα παιδί πεθαίνει κάθε δυόμισι λεπτά μετά την κατανάλωση μη πόσιμου νερού ή λόγω έλλειψης τουαλέτας και συνθηκών υγιεινής.
Σε αυτό το δισεκατομμύριο των ανθρώπων οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε τουαλέτες, 825 εκατομμύρια είναι συγκεντρωμένα μόλις σε 10 χώρες, πέντε στην Ασία, με πρώτη στον κατάλογο την Ινδία, με 597 εκατομμύρια κατοίκους χωρίς βασικές εγκαταστάσεις υγιεινής, ενώ ακολουθούν η Ινδονησία, το Πακιστάν, το Νεπάλ και η Κίνα (10 εκατομμύρια). Στην Αφρική οι χώρες αυτές είναι η Νιγηρία (39 εκατομμύρια), η Αιθιοπία, το Σουδάν, ο Νίγηρας και η Μοζαμβίκη (10 εκατομμύρια). «Είναι καιρός να δράσουμε, δεν γνωρίζουμε ακόμη ποια θα είναι η ατζέντα για την αειφόρο ανάπτυξη μετά το 2015, αλλά ξέρουμε ότι το νερό και η τουαλέτα πρέπει να αποτελούν σαφείς προτεραιότητες, αν θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα μέλλον που θα επιτρέπει στον κάθε πολίτη να έχει τις βασικές συνθήκες υγιεινής, να ζει με αξιοπρέπεια και σε ευημερία», τόνισε κατά την παρουσίαση τη έκθεσης ο Μισέλ Ζαρό, υπεύθυνος για το Νερό στον ΟΗΕ και γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετεωρολογίας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πορεία στη Βρετανία και οι αλλαγές που τον οδηγούν εκτός
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Έπεσε ένας από τους δράστες καθώς έφευγαν
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι γίνεται με τις δύο επόμενες κρατιδιακές εκλογές
O πρόεδρος της Γαλλίας ζητά παγκόσμια συμμαχία για τη σωτηρία του κινηματογράφου
H υπόθεση αφορούσε την παρουσία ινδουιστικής θρησκευτικής αντιπροσωπείας
Το fund διαχειρίζεται περίπου 22 δισ. δολάρια
Εάν οι Δημοκρατικοί κερδίσουν τη Βουλή, ανοίγει ο δρόμος για έρευνες κατά του προέδρου
Ζητούν την απομάκρυνσή του
Η εμφάνιση ήρθε μόλις δύο ημέρες μετά τη νέα διάψευση του ότι φορά περούκα
Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ δεν θα εγκατασταθούν σε βασιλική κατοικία
Πολιτικός σεισμός από την επικράτηση της ακροδεξιάς - Aπέχει τρεις έδρες από την αυτοδυναμία
Η απόφαση που εξέπληξε τους πάντες
Αντιδράσεις από την ΕΕ για τις τιμές στον καταδικασμένο για εγκλήματα πολέμου πρώην διοικητή των σερβοβοσνιακών δυνάμεων
Ενισχύονται οι δεσμοί Μόσχας και Πιονγκγιάνγκ - Ανησυχίες για πιθανή στρατιωτική χρήση
Τέσσερα χρόνια μετά το περιστατικό στη Βραζιλία
Η συγκομιδή ξεκίνησε ασυνήθιστα νωρίς στις περισσότερες αμπελουργικές περιοχές
Το ακροδεξιό κόμμα βλέπει τη νίκη ως πρώτο βήμα προς την επικράτηση στις ομοσπονδιακές εκλογές
Η προγραμματίστρια πίσω από ένα από τα σημαντικότερα πειράματα του 20ού αιώνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.