Κοσμος

Γιατί δεν θα παρουσιάσει η Ντρου Μπάριμορ τελικά τα Εθνικά Βραβεία Βιβλίου των ΗΠΑ

Τι ανέφερε η διοργάνωση για την αντικατάστασή της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ντρου Μπάριμορ
© EPA / JEREMY PIPER

Ντρου Μπάριμορ: Δεν θα παρουσιάσει τα Εθνικά Βραβεία Βιβλίου - Τι ανέφερε η διοργάνωση για την αντικατάστασή της

Οι διοργανωτές της τελετής απονομής των Εθνικών Βραβείων Βιβλίου στις ΗΠΑ (National Book Awards) ανακάλεσαν την πρόσκληση στην Ντρου Μπάριμορ να είναι παρουσιάστρια της βραδιάς λόγω της επανέναρξης του σόου της «The Drew Barrymore Show» αυτό το φθινόπωρο εν μέσω των απεργιών ηθοποιών και σεναριογράφων στο Χόλιγουντ.

Σε ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το Εθνικό Ίδρυμα Βιβλίου αναφέρει: «Η απονομή των Εθνικών Βραβείων Βιβλίου είναι μια βραδιά αφιερωμένη στον εορτασμό της δύναμης της λογοτεχνίας και της απαράμιλλης συνεισφοράς των συγγραφέων στον πολιτισμό μας. Υπό το φως της ανακοίνωσης ότι συνεχίζεται η παραγωγή του "The Drew Barrymore Show", το Εθνικό Ίδρυμα Βιβλίου ακύρωσε την πρόσκληση στην κα. Μπάριμορ να φιλοξενήσει την 74η Τελετή Εθνικών Βραβείων Βιβλίου».

«Δέσμευσή μας είναι να διασφαλίσουμε ότι στο επίκεντρο θα βρίσκονται οι τιμώμενοι συγγραφείς και είμαστε ευγνώμονες στην κα Μπάριμορ και την ομάδα της για την κατανόησή τους για αυτή την κατάσταση» σημειώνεται.

Οι αντιδράσεις κατά της Μπάριμορ

Η Μπάριμορ ανακοινώθηκε τον Ιούλιο ως οικοδέσποινα της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Νοεμβρίου. Τώρα, λίγες μέρες μετά τις διαμαρτυρίες που έχουν ξεσπάσει για την απόφασή της να αρχίσει ξανά το talk show της στις 18 Σεπτεμβρίου, το Εθνικό Ίδρυμα Βιβλίου των ΗΠΑ ανακάλεσε την απόφασή του, χωρίς να ανακοινώσει ποιος θα την αντικαταστήσει.

Διαδηλωτές εξέφρασαν διαμαρτυρίες προς την Ντρου Μπάριμορ, αλλά το Σωματείο Ηθοποιών Αμερικής, SAG-AFTRA σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η επανέναρξη του talk show δεν αποτελεί πλήγμα στους απεργούς.

«Το "The Drew Barrymore Show" παράγεται σύμφωνα με τον Κώδικα Τηλεόρασης Δικτύου που είναι ξεχωριστό συμβόλαιο. Είναι επιτρεπτή εργασία και ο ρόλος της Ντρου ως παρουσιάστριας δεν παραβιάζει τους ισχύοντες κανόνες απεργίας» ανέφερε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ