Κοσμος

Ανθρωποκυνηγητό στο Λονδίνο για πρώην στρατιώτη, ύποπτο για τρομοκρατία, που δραπέτευσε από φυλακή

Η αστυνομία «σαρώνει» το πάρκο του Λονδίνου για να εντοπιστεί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αστυνομικοί στο Λονδίνο
Αστυνομικοί στο Λονδίνο © Unsplash

Βρετανία: Ύποπτος για τρομοκρατία δραπέτευσε από φυλακή - Η αστυνομία «σαρώνει» το πάρκο του Λονδίνου για να εντοπιστεί

Η βρετανική Μητροπολιτική Αστυνομία επιβεβαίωσε σήμερα ότι οι έρευνες που διεξάγονται στο πάρκο του Ρίτσμοντ του Λονδίνου συνδέονται με το ανθρωποκυνηγητό που έχει εξαπολύσει για να εντοπίσει έναν πρώην στρατιώτη, ύποπτο για τρομοκρατικές ενέργειες, ο οποίος δραπέτευσε πριν από μερικές ημέρες από φυλακή του Λονδίνου.

Ο Ντάνιελ Άμπεντ Χαλίφι, 21 ετών, ο οποίος ήταν υπόδικος για τρομοκρατία και για παράβαση του Νόμου περί Κρατικών Απορρήτων, πιστεύεται ότι δραπέτευσε από τη φυλακή του Γουάντσγουορθ γύρω στις 8 το πρωί, τοπική ώρα. Σύμφωνα με την εφημερίδα Sun, που επικαλείται μια πηγή από τη φυλακή, βγήκε από την κουζίνα και κρύφτηκε κάτω από ένα ημιφορτηγό που έκανε παραδόσεις στο σωφρονιστικό ίδρυμα.

Η αστυνομία προειδοποίησε τους πολίτες να μην πλησιάζουν τον Χαλίφι, ο οποίος έχει ύψος 1,88 και φορούσε, όταν δραπέτευσε, λευκό μπλουζάκι, ερυθρόλευκο, καρώ παντελόνι και καφέ μποτάκια.

Μια τεράστια επιχείρηση για τον εντοπισμό του βρίσκεται σε εξέλιξη με ενισχυμένους ελέγχους ασφαλείας σε λιμάνια και αεροδρόμια που έχουν προκαλέσει καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις και προβλήματα για τους ταξιδιώτες.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός του Λονδίνου LBC μετέδωσε ότι εθεάθησαν ελικόπτερα της αστυνομίας να πετούν πάνω από το πάρκο, στο δυτικό Λονδίνο, νωρίς σήμερα το πρωί.

Ο Χαλίφι, ο οποίος αποστρατεύτηκε τον Μάιο, κατηγορήθηκε ότι κατά την διάρκεια της θητείας του στον βρετανικό στρατό επιχείρησε να συγκεντρώσει πληροφορίες που θα μπορούσαν να είναι χρήσιμες σε ένα άτομο το οποίο θα διέπραττε ή θα σχεδίαζε μια τρομοκρατική ενέργεια. Φέρεται, επίσης, να έκανε φάρσα για βόμβα τοποθετώντας τρία κουτάκια με σύρματα πάνω σε ένα γραφείο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ