- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καρχαρίες επιτέθηκαν και βούλιαξαν καταμαράν στην Αυστραλία
Οι φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου
Αυστραλία: Τρεις άνθρωποι διασώθηκαν έπειτα από επίθεση καρχαριών - Οι φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου
Τρεις άνθρωποι, οι οποίοι επέβαιναν σε φουσκωτό καταμαράν στην Θάλασσα των Κοραλλίων, στα ανοιχτά της βορειοανατολικής ακτής της Αυστραλίας, διασώθηκαν μετά την καταστροφή του πλεούμενού τους από πολλές επιθέσεις καρχαριών, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Αυστραλιανή Αρχή Θαλάσσιας Ασφάλειας (AMSA).
Δορυφορικές φωτογραφίες και ένα βίντεο από την ιστοσελίδα της AMSA δείχνουν την πρύμνη του σκάφους να έχει καταστραφεί.
«Το σκάφος είχε αποπλεύσει από το Βανουάτου και κατευθυνόταν στην πόλη Κερνς της Αυστραλίας όταν έγινε επικοινωνία. Και οι δύο πλευρές του σκάφους έχουν καταστραφεί έπειτα από πολλές επιθέσεις καρχαριών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η AMSA.
Σωστικά συνεργεία έσπευσαν να συνδράμουν το Tion, ένα φουσκωτό καταμαράν μήκους εννέα μέτρων, όταν εξέπεμψε σήμα κινδύνου, νωρίς σήμερα το πρωί.
Το σκάφος εντοπίστηκε σε απόσταση περίπου 835 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Κερν, στην Θάλασσα των Κοραλλίων. Η ΑMSA ζήτησε την συνδρομή ενός οχηματαγωγού με σημαία Παναμά, το οποίο διενήργησε με επιτυχία την επιχείρηση.
Οι τρεις επιβαίνοντες --δύο Ρώσοι και ένας Γάλλος εξευρενητές--πρόκειται αύριο Πέμπτη να μεταφερθούν στο Μπρίσμπεϊν, σύμφωνα με την AMSA.
Οι τρεις άνδρες, που είναι σώοι αι αβλαβείς, όπως δήλωσε η Άννα Κοσίκινα εκπρόσωπος της Ρωσικής Γεωγραφικής Εταιρείας στην οποία ανήκει το καταμαράν, κάνουν τον περίπλου του κόσμου με αφορμή την 200η επέτειο από την ανακάλυψη της Ανταρκτικής από Ρώσους εξερευνητές.
Αυτό δεν ήταν το πρώτο ατύχημα της αποστολής, η οποία ξεκίνησε την 1η Ιουλίου 2021 από την Αγία Πετρόπουλη, είπε η Κοσίκινα, καθώς σε μια προηγούμενη διαδρομή από την Χιλή στη Νήσο του Πάσχα χάλασε το τιμόνι ενός προηγούμενου σκάφους.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι καταρρακτώδεις βροχές των μουσώνων προκάλεσαν ορμητικούς χειμάρρους λάσπης
Οκτώ νεκροί και 18 αγνοούμενοι
Εδώ έχουμε «ευαίσθητους» που στην ουσία ζητούν να μη σατιρίζονται οι δυτικοί που οικειοποιούνται ξένες κουλτούρες. Αλλά μπορεί και να μην είναι μόνο από ανοησία που το κάνουν.
Στο στόχαστρο των ρωσικών πυραύλων και drones τυπογραφεία, βιβλιοπωλεία και μνημεία πολιτισμού
Οξεία αντιπαράθεση για την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να μετονομάσει τη λίμνη
Περίπου 5.000 Αμερικανοί ναύτες αναμένεται να αποβιβαστούν για ξεκούραση
Η πτήση που την οδήγησε σε αλλεπάλληλες ιατρικές επισκέψεις και τελικά σε θεραπείες
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
«Το πλοίο έγειρε πολύ γρήγορα αντί να βυθιστεί αργά»
Το σχολείο θάφτηκε κάτω από τη λάσπη
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Σαν σήμερα, 31 Αυγούστου, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 36 ετων
Με 52,8% οι Ισλανδοί απέρριψαν την επανέναρξη των ενταξιακών συνομιλιών
Ξεκίνησαν οι ταφές των θυμάτων
Το χρονικό της τραγωδίας - Συνελήφθη ο καπετάνιος
Οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων στις λάσπες εκμηδενίζονται
Πρώτη τέτοια επίθεση μετά από έναν μήνα
H ιστορία της «Δύσης» και οι διαρκώς μεταβαλλόμενες απειλές για τον δυτικό πολιτισμό, με αφορμή το βιβλίο «Η Δύση, η ιστορία μιας ιδέας» του Γιώργου Βαρουξάκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.