Κοσμος

26χρονη κοπέλα η τελευταία όμηρος της ISIS

Φόβοι για το ενδεχόμενο νέας δημόσιας σφαγής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
81369-164240.jpg

Μια 26χρονη κοπέλα είναι η τελευταία όμηρος αμερικανικής υπηκοότητας που κρατούν οι τζιχαντιστές, μετά τον αποκεφαλισμό του Πίτερ Κάσιγκ. Η κοπέλα εργαζόταν εθελοντικά στη Συρία, βοηθώντας ορφανά παιδιά, όταν έπεσε σε ενέδρα και απήχθη μαζί με άλλους συναδέλφους της, οι οποίοι στην πορεία αφέθηκαν ελεύθεροι. Η απαγωγή συνέβη τον Αύγουστο του 2013 και έκτοτε έχει δημοσιοποιηθεί μόνο μία επαφή με τους απαγωγείς, οι οποίοι φέρονται να έχουν ζητήσει λύτρα απελευθέρωσης ύψους 6 εκατ. δολαρίων.

Το όνομα και τα στοιχεία της Αμερικανίδας δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, μετά από παράκληση της οικογένειάς της.

Η όμηρος είναι η μόνη δυτική γυναίκα που έχει κρατηθεί ποτέ από τζιχαντιστές. Το γεγονός ότι δεν εμφανίστηκε στο βίντεο της δολοφονίας του Πήτερ Κάσινγκ ως «επόμενο» θύμα, δεν καθησυχάζει τους αμερικανούς αξιωματούχους, αλλά αντίθετα τους ανησυχεί. Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους άλλωστε έχουν προχωρήσει σε σφαγές μουσουλμάνων γυναικών, κι έτσι δεν υπάρχουν στοιχεία πως η αμερικανίδα θα έχει καλύτερη τύχη...

Αυτό που τονίζουν οι ειδικοί, μελετώντας και το τελευταίο βίντεο που ήταν αρκετά διαφορετικό από τα προηγούμενα, είναι ότι οι τζιχαντιστές θα χρησιμοποιήσουν πολύ προσεκτικά το «όπλο» αυτό. Ο αντίκτυπος τυχόν δημόσιας σφαγής μιας γυναίκας θα είναι πολύ διαφορετικός και φαίνεται πως οι φανατικοί ισλαμιστές θα ζυγίσουν πολύ καλά τα δεδομένα προτού προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ