Κοσμος

Ποιος είναι ο Ρόμπερτ Λάμπρου, ο Έλληνας της AfD

Ο σύλλογος που ίδρυσε και η στροφή του κόμματος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Έλληνας της AfD, Ρόμπερτ Λάμπρου
© Facebook / Robert Lambrou

Ρόμπερτ Λάμπρου: Ο Έλληνας της AfD - Ο σύλλογος που ίδρυσε και η στροφή προς το μεταναστευτικό

Στον Έλληνα της AfD, του ακροδεξιού κόμματος της Γερμανίας, αναφέρεται ο γερμανικός Τύπος. Ο Ρόμπερτ Λάμπρου, ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται ως Γερμανός, είναι ο επικεφαλής της AfD στο Κοινοβούλιο της Έσσης. 

Στις στήλες της η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung κάνει λόγο για «Μετανάστες ενός αντιμεταναστευτικού κόμματος», ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και ο Ρόμπερτ Λάμπρου. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, «ο Λάμπρου ίδρυσε τον Ιούνιο μαζί με μερικούς ακόμη έναν σύλλογο, που φέρει το όνομα "Με μεταναστευτικό υπόβαθρο, υπέρ της Γερμανίας". Η ιδέα για την ίδρυση του συλλόγου του ήρθε στη διάρκεια επίσκεψης μίας ομάδας νέων στο Κοινοβούλιο της Έσσης».

Μιλώντας με αυτούς τους νέους, αναφέρει η εφημερίδα της Φρανκφούρτης, ο Λάμπρου τόνισε ότι «υπάρχουν "κάποιοι μετανάστες" στην AfD. O Λάμπρου είναι ένας από αυτούς. Είναι Γερμανός, αλλά όπως λέει, ο πατέρας του είναι Έλληνας. Ο Λάμπρου δεν χρησιμοποιεί το μικρό του όνομα, Αθανάσιος, αλλά κατεβαίνει ως κορυφαίος υποψήφιος του κόμματος στις εκλογές του κρατιδίου της Έσσης τον Οκτώβριο με το μεσαίο του όνομα, Ρόμπερτ. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forschungsgruppe Wahlen η AfD στην Έσση συγκεντρώνει ποσοστό 15%, ενώ πανεθνικά φτάνει το 20%».

Festakt zum 175. Jahrestag der Deutschen Nationalversammlung gestern Vormittag in der Frankfurter Paulskirche. Die...

Posted by Robert Lambrou on Thursday, May 18, 2023

Αν και ο Λάμπρου φαίνεται να δηλώνει πως η ίδρυση του συλλόγου "Με μεταναστευτικό υπόβαθρο υπέρ της Γερμανίας", στον οποίο ο ίδιος έχει αναλάβει καθήκοντα προέδρου, δεν παίζει προεκλογικά κάποιο ρόλο, ο Κάι Αρτσχάιμερ, πολιτικός επιστήμονας στο Πανεπιστήμιο του Μάιντς σε συζήτηση με τον συντάκτη του δημοσιεύματος εκφράζει αντίθετη άποψη, συγκρίνοντάς τον με την ίδρυση ενός αντίστοιχου συλλόγου, ο οποίος ιδρύθηκε επίσης στο κρατίδιο της Έσσης προ ετών με το όνομα „Εβραίοι στο AfD" – με στόχο να αλλάξουν την αντισημιτική φήμη του κόμματος.

SOMMERINTERVIEW VOR DEM KERNKRAFTWERK Heute Morgen wurde das diesjährige Sommerinterview vom Hessischen Rundfunk mit...

Posted by Robert Lambrou on Friday, August 19, 2022

Με πληροφορίες από DW

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.