Κοσμος

Ιταλία: Μπόνους για την ενθάρρυνση της υιοθεσίας των εγκαταλελειμμένων ζώων

Στόχος να αποσυμφορηθούν οι δομές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπόνους για την ενθάρρυνση της υιοθεσίας των εγκαταλελειμμένων ζώων στην Ιταλία
Μπόνους για την ενθάρρυνση της υιοθεσίας των εγκαταλελειμμένων ζώων στην Ιταλία © Unsplash + In collaboration with Getty Images

Ιταλία: Μπόνους για ενθάρρυνση υιοθεσίας εγκαταλελειμμένων ζώων - Στόχος να αποσυμφορηθούν οι δομές

Xρηματική συνεισφορά που ονομάζεται «Buono felicità», προώθησε ο δήμος της επαρχίας Μπρέσια, Καστέλ Μέλλα για να ενθαρρύνει την υιοθεσία ζώων, προκειμένου να αποφευχθεί ο υπερπληθυσμός των δομών, σύμφωνα με το «Il Messaggero».

Μετά την περσινή επιτυχία, το μέτρο ξεκίνησε αμέσως μετά την Παγκόσμια Ημέρα Σκύλων.

Ειδικό ταμείο για τη στήριξη των οικογενειών που υιοθετούν ζωάκι

Η διοίκηση έχει δημιουργήσει ένα ειδικό ταμείο για τη στήριξη των οικογενειών που αποφασίζουν να υποδεχτούν έναν «τετράποδο φίλο».

Τα μπόνους κυμαίνονται από 100 ευρώ για όσους υιοθετούν ένα κουτάβι όχι μεγαλύτερο του ενός έτους, 150 ευρώ για όσους υιοθετούν ένα ζώο από ένα έως επτά ετών, έως 200 ευρώ για όσους υποδέχονται ένα ζώο άνω των επτά ετών και με τουλάχιστον τριετή εμπειρία.

«Η προώθηση της υιοθεσίας εγκαταλελειμμένων ζώων, που συχνά στεγάζονται σε κλουβιά διαχειρίζονται με πάθος από εθελοντικούς συλλόγους, είναι μια χειρονομία ευθύνης και προσοχής στο πρόβλημα της εγκατάλειψης και του υπερπληθυσμού των δομών, ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο», τόνισε ο Giorgio Guarneri, δήμαρχος του Castel Mella.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ