Κοσμος

Τουρίστες έγραψαν ποδοσφαιρικό σύνθημα σε μνημείο της Φλωρεντίας (βίντεο)

Τους αναζητούν οι ιταλικές αρχές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ποδοσφαιρικό σύνθημα γραμμένο με σπρέι στις κολώνες μνημείου της Φλωρεντίας
© Twitter / Rai Radio 1

Φλωρεντία: Ποδοσφαιρικό σύνθημα σε μνημείο - To βίντεο με τους δράστες και οι έρευνες των αρχών

Γερμανοί τουρίστες φέρεται να έγραψαν με σπρέι ποδοσφαιρικό σύνθημα σε μνημείο της Φλωρεντίας που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα. Πρόκειται για το τρίτο καλοκαίρι βανδαλισμού που καταγράφεται στην Ιταλία. 

Επτά μεγάλα γράμματα και αριθμοί που πιστεύεται ότι αφορούν τη γερμανική ποδοσφαιρική ομάδα, Μόναχο 1860, σχεδιάστηκαν με μαύρη μπογιά σε εξωτερικές στήλες του διαδρόμου Vasari με θέα στον ποταμό Άρνο, σύμφωνα με τη La Nazione. Η αστυνομία εντόπισε δύο Γερμανούς τουρίστες, ηλικίας 20 ετών. Οι αρχές εκτιμούν ότι το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της Τετάρτης. 

Οι κινήσεις των τουριστών έχουν καταγραφεί σε βίντεο

Το βίντεο των ανδρών που αναζητούνται δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την Carabinieri Firenze, την αστυνομία της πόλης. Οι δύο άνδρες φορούν τζιν και καπέλα του μπέιζμπολ: το ένα με μαύρο τοπ και το άλλο σε μπλε. Φαίνονται να περπατούν μέσα από μια καμάρα μαζί πριν εμφανιστούν ξανά από μεγαλύτερη απόσταση, και φαίνονται να πηδούν ανάμεσα σε δύο πυλώνες.

Ο διάδρομος μισού μιλίου (1 χλμ), που χτίστηκε το 1565, είναι ένα υπερυψωμένο κλειστό πέρασμα που συνδέει το Palazzo Vecchio με το Palazzo Pitti. Την ίδια ώρα, υπάρχουν εκκλήσεις για την επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων στους βανδάλους, με τον διευθυντή της Γκαλερί Ουφίτσι, Eike Schmidt, να λέει σε μια δήλωση ότι στις ΗΠΑ, παρόμοια εγκλήματα μπορεί να επιφέρουν ποινή φυλάκισης πέντε ετών.

Ο δήμαρχος της Φλωρεντίας Ντάριο Ναρντέλα υποσχέθηκε πλήρη έρευνα για τον εντοπισμό των υπευθύνων για την «επαίσχυντη πράξη βανδαλισμού» στον διάδρομο Vasari. Ο υπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας, Τζενάρο Σαντζουλιάνο, είπε ότι οι βάνδαλοι «πρέπει να καταλάβουν ότι ακόμη και μια μικρή γρατσουνιά θα διώκεται από εδώ και στο εξής».

Με πληροφορίες από Sky News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ