Κοσμος

Μπαχτσελί ως Κεμάλ με στρατιωτικές μπότες: «Η Κύπρος είναι τουρκική»

Το προπαγανδιστικό βίντεο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
mpaxtseli

Μπαχτσελί ως Κεμάλ με στρατιωτικές μπότες - Το προπαγανδιστικό βίντεο με λεζάντα «Η Κύπρος είναι τουρκική»

Συνεχίζονται οι προκλητικές δηλώσεις τόσο από Τούρκους όσο και από Τουρκοκύπριους αξιωματούχους λίγο μετά την επίθεση κατά μελών της Ειρηνευτικής Ομάδας του ΟΗΕ στο χωριό Πύλα της Κύπρου, στην Πράσινη Γραμμή.

Ο σύμβουλος του Ερντογάν, Κίλιτς, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Τσελίκ αλλά και το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κατηγόρησαν επί της ουσίας τον ΟΗΕ και την ελληνοκυπριακή πλευρά για όλα όσα συνέβησαν την Παρασκευή. Μάλιστα, έκαναν λόγο για «ανθρωπιστικά έργα» των Τουρκοκυπρίων στην περιοχή, που δεν έχουν «στρατιωτικό» χαρακτήρα.

Την σκυτάλη στις προκλήσεις πήρε ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Σε ένα βίντεο που μοιράστηκε στα social media έστειλε μήνυμα... προπαγάνδας. Στα πλάνα διακρίνεται ο Μπαχτσελί να βαδίζει στο γραφείο του φορώντας μαύρες στρατιωτικές μπότες. Ταυτόχρονα, ως χαλί ακούγεται το τουρκικό τραγούδι με τίτλο «Μην κλαις αγάπη μου».

Το άκρως προπαγανδιστικό, όμως, αφορούσε την λεζάντα του κλιπ, που γράφει «Η Κύπρος είναι τουρκική».

Bahçeli'den Kıbrıs göndermesi... Çizmeleri giydi #Shorts #Bahçeli #MHP

Την ίδια μέρα, ο Μπαχτσελί απάντησε για το συμβάν στην Πύλα πως «η κυβέρνηση της 'ΤΔΒΚ' έδωσε στα μέλη της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ την απάντηση που τους άξιζε και εξάλειψε τις απερίσκεπτες προσπάθειες παρεμπόδισης του έργου της. Έχει δίκιο, οι παρεμβάσεις στην περιοχή είναι σωστές και έχει την πλήρη υποστήριξή μας».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ