Κοσμος

Φρέντι Μπελέρης: «Η Δικαιοσύνη πάντα κερδίζει»

Μιλά για πρώτη φορά μέσα από τη φυλακή - Κανονικά η εκδήλωση για την απελευθέρωσή του

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φρέντι Μπελέρης: «Η Δικαιοσύνη πάντα κερδίζει»
© Facebook / Fredis Beleris

Φρέντι Μπελέρης: Μιλά για πρώτη φορά μέσα από τη φυλακή - Κανονικά η εκδήλωση για την απελευθέρωσή του

Κανονικά πραγματοποιείται η εκδήλωση υπέρ της απελευθέρωσης του Φρέντι Μπελέρη στη Χειμάρρα παρά τις «τρικλοποδιές» που προσπαθούν να βάλουν οι Αλβανικές αρχές για να την παρεμποδίσουν.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα αστυνομικός που είχε στα χέρια του ένα χαρτί είπε στους διοργανωτές ότι απαγορεύεται να γίνει η συγκέντρωση για λόγους ασφαλείας. Το έγγραφο αυτό ωστόσο δεν το παρέλαβε κάνεις γιατί δεν τους το έστειλαν επίσημα.

Το παρών στην εκδήλωση δίνουν τόσο ο Κώστας Μπακογιάννης, όσο και ο Κωνσταντίνος Ζέρβας. Να σημειωθεί ότι ο κ. Μπακογιάννης θα μιλήσει στη μεγάλη συγκέντρωση -διαδήλωση, που διοργανώνει στον κεντρικό πεζόδρομο Σπηλαίων η ομογένεια, μέσω της ομογενειακής οργάνωσης «Ομόνοια».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cusfps8qsent)

Το μήνυμα του Φρέντι Μπελέρη

«Είμαι μια χαρά, είμαι δυνατός. Περιμένω. Έχουν περάσει 3 μήνες, είμαι αποφασισμένος να κάτσω εδώ όσο χρειαστεί, για να ορκιστώ δήμαρχος και να πάω εκεί που με όρισε ο λαός της Χειμάρρας», αναφέρει ο Φρέντι Μπελέρης μιλώντας για πρώτη φορά μέσα από τη φυλακή και συνεχίζει στέλνοντας μήνυμα στους ψηφοφόρους του:

«Θέλω να τους πω να είναι δυνατοί, να περιμένουν και να έχουν πίστη στο Θεό και πίστη στον αγώνα. Η δικαιοσύνη μπορεί να αργεί. Άλλες φορές πιο γρήγορα, άλλες φορές πιο αργά, αλλά στο τέλος πάντα κερδίζει» πρόσθεσε.

«Η μόνη αιτία που βρίσκομαι μέσα είναι η υφαρπαγή των περιουσιών από τους γηγενείς Έλληνες κατοίκους, για λογαριασμό στρατηγικών επενδυτών που κυρίως είναι φίλοι της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού», σημειώσε ο Φρέντι Μπελέρης.

Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση προγραμματίστηκε για σήμερα, καθώς εκπνέει η τρίμηνη προθεσμία που προβλέπει ο αλβανικός εκλογικός νόμος για την ορκωμοσία του Μπελέρη, γεγονός που δίνει την δυνατότητα στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή να προκηρύξει νέες εκλογές στη Χειμάρρα.

Αυτό που αναμένουν οι διοργανωτές είναι η μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας, ώστε να ενσκήψει πάνω στην προφυλάκιση και στο κατηγορητήριο του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας.

«Η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοκρατικών Αρχών είναι συλλογική άσκηση και όχι μονομερής προσπάθεια», επισημαίνουν κι έτσι ζητούν να ορκιστεί ο εκλεγμένος δήμαρχος και να τερματιστεί άμεσα η προφυλάκισή του.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, με την παρουσία του στη συγκέντρωση, θα μεταφέρει το μήνυμα στήριξης στον εκλεγμένο δήμαρχο της Χειμάρρας και ευρύτερα στην ομογένεια, ενώ θα τονίσει την ανάγκη υπεράσπισης του Κράτους Δικαίου και των ευρωπαϊκών Αρχών, σε μια περίοδο που η Αλβανία επιδιώκει να γίνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας.

Ειδικά για την επίσκεψη του Κώστα Μπακογιάννη αύριο το απόγευμα στην Αλβανία, η «Ομόνοια Χειμάρρας», σε ανακοίνωσή της είχε τονίσει: «Αποτελεί μεγάλη μας τιμή και χαρά, που στην προσπάθειά μας αυτή θα συμμετέχει με την παρουσία του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, συμβάλλοντας έμπρακτα ως άνθρωπος της Αυτοδιοίκησης, στον σεβασμό των δημοκρατικών θεσμών. Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε όλους τους δήμους για τη συμπαράστασή τους και την έμπρακτη στήριξη. Μάς γεμίζουν δύναμη και αισιοδοξία. Δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ».

Τη Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023 και ώρα 18.00 , ακριβώς 3 μήνες μετα την μεγαλειώδη και ιστορική νίκη που πετυχαμε στη...

Posted by Ομονοια Χιμαρας on Friday, August 11, 2023

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ