- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αλλάζει χέρια ο εκδοτικός οίκος Simon & Schuster - Πωλητήριο από την Paramount
Τυπώνει 2.000 βιβλία τον χρόνο
Paramount: Πώληση του εκδοτικού οίκου Simon & Schuster - Η συμφωνία, το ποσό και η ιστορία του οίκου
H Paramount Global ανακοίνωσε ότι πουλάει στην εταιρεία επενδύσεων KKR τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster, μετά την απογοήτευση που προκάλεσε η ματαίωσης της πώλησής του στον ανταγωνιστικό του εκδοτικό οίκο Penguin Random House.
Ο Μπομπ Κάκις, επικεφαλής της Paramount, ανέφερε σε δελτίο Τύπου πως η εταιρεία είναι «ευτυχής που κατέληξε σε συμφωνία» που θα φέρει «εξαίρετη αξία στους μετόχους» της και θα οδηγήσει «τον Simon & Schuster και την KKR στην επόμενη φάση ανάπτυξης».
Ποιο το ποσό που κερδίζει η Paramount από την πώληση του οίκου
Οι Paramount και KKR υπέγραψαν «οριστική συμφωνία» για την πώληση του οίκου, έναντι 1,62 δισεκ. δολαρίων σε ρευστό, όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση. Πρόκειται για ποσό πολύ κατώτερο από αυτό που είχε συμφωνήσει να καταβάλει ο Penguin Random House (2,18 δισεκ. δολάρια) για να συγχωνευθούν δύο από τους πέντε μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους των ΗΠΑ. Όμως το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης εναντιώθηκε στη συγχώνευση εκείνη, επικαλούμενος το ενδεχόμενο ο νέος όμιλος να μειώσει τον αριθμό των βιβλίων που θα εκδίσει ή τις αμοιβές των δημιουργών. Προσέφυγε στα δικαστήρια τον Νοέμβριο του 2021. Δικαστής το δικαίωσε το 2022, επικαλούμενος την προοπτική της στρέβλωσης ή της αποδυνάμωσης «του ανταγωνισμού».
Η Paramount, ανακοινώνοντας τον Νοέμβριο του 2022 την εγκατάλειψη του σχεδίου συγχώνευσης, σημείωσε ότι ο οίκος Simon & Schuster δεν θεωρείτο στρατηγικός πόρος, αφήνοντας να εννοηθεί πως θα μπορούσε να προχωρήσει στην πώλησή του σε κάποιον άλλο ενδιαφερόμενο.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την Παρασκευή, η εφημερίδα Wall Street Journal ανέφερε πως πέρα από την KKR, στο ρινγκ παρέμεναν ο εκδοτικός οίκος HarperCollins (News Corp) κι ο επενδυτής Ρίτσαρντ Χάροουιτς, με την υποστήριξη του ταμείου Mubadala Investment (Αμπού Ντάμπι, ΗΑΕ).
Ο οίκος τυπώνει 2.000 βιβλία τον χρόνο
Ο Simon & Schuster, που ιδρύθηκε το 1924, τυπώνει περίπου 2.000 βιβλία τον χρόνο. Έχει τα δικαιώματα πολλών συγγραφέων παγκόσμιων μπεστ σέλερ, συμπεριλαμβανομένων του μυθιστοριογράφου Στίβεν Κινγκ ή του δημοσιογράφου Μπομπ Γούντγουορντ.
Ο κατάλογός του περιλαμβάνει σχεδόν 36.000 τίτλους για ενηλίκους και παιδιά, συμπεριλαμβανομένων ηχητικών βιβλίων. Απασχολεί 1.600 εργαζόμενους.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είναι η τρίτη εκλογική αναμέτρηση μέσα σε 16 μήνες
Ο στενός φίλος του ζευγαριού αποκάλυψε τι συμβαίνει μακριά από τις κάμερες και γιατί «κανείς δεν το μαθαίνει»
Σοβαρές ελλείψεις σε καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα
Εξαπέλυσε πυραύλους και drones, στο στόχαστρο και δεξαμενόπλοια στα Στενά του Ορμούζ
Η περίπτωση του 17χρονου που συνελήφθη στην Ολλανδία
Σε πρόσφατη συνέντευξή της η πρώην καγκελάριος κάνει απολογισμό της θητείας της
Η Ντάουνινγκ Στριτ καταγγέλλει «προσπάθειες παρέμβασης» από την Ουάσιγκτον
Η επιχείρηση εξελίχθηκε υπό δύσκολες συνθήκες στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και γρήγορα έγινε viral
«Αχρείαστο το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αποδέσμευση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων απαιτεί η Τεχεράνη
Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός από τη φωτιά
Eυτυχώς o ανήλικος δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό
Στο πλευρό της η Ναόμι Κάμπελ, η Κλόντια Σίφερ και η Σίντι Κρόφορντ
Η ρωσική διαστημική εταιρεία Roskosmos δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το πλήρωμα
Άγνωστη η αιτία θανάτου - Tι εξετάζουν οι γαλλικές Αρχές
Η Ουάσινγκτον κλιμακώνει την πίεση προς την Αβάνα, στοχεύοντας κρατικούς θεσμούς και την ηγεσία της χώρας
Οι κόρες του ανακοίνωσαν την είδηση του θανάτου του
Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για την ενίσχυση της βοήθειας προς το Κίεβο
«Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης να είναι έτοιμη», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.