Κοσμος

Icon of the Seas: Το μεγαλύτερο πλοίο του κόσμου θα ξεκινήσει το ταξίδι του

Tο κρουαζιερόπλοιο της Royal Carribean θα σαλπάρει το 2024 από το Μαϊάμι

Κωνσταντίνα Φιλιπποπούλου
Κωνσταντίνα Φιλιπποπούλου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Icon of the Seas: Το μεγαλύτερο πλοίο του κόσμου θα ξεκινήσει το ταξίδι του
© Royal Caribbean Cruises Ltd

Icon of the Seas: Το μεγαλύτερο πλοίο που έχει κατασκευαστεί θα ξεκινήσει το ταξίδι του τον Ιανουάριο του 2024

Το ολοκαίνουργιο κρουαζιερόπλοιο Icon of the Seas, το μεγαλύτερο πλοίο που έχει κατασκευαστεί, θα ξεκινήσει το ταξίδι του το 2024, και θα αποπλεύσει από το Μαϊάμι. Οι κρατήσεις για το πλοίο της Royal Caribbean Cruises Ltd έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ το πρώτο του ταξίδι θα είναι στις 28 Ιανουαρίου του 2024, με επταήμερες κρουαζιέρες στην Καραϊβική. Κάθε ταξίδι θα περιλαμβάνει επίσκεψη στο Coco Bay, ιδιωτικό προορισμό της εταιρείας, στην Cozumel του Μεξικού, στη Philipsburg του St. Maarten αλλά και στη Roatan στις Ονδούρες. Είναι το πρώτο από τα τρία πλοία της κλάσης «icon», καθένα από τα οποία θα κοστίσει 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Icon of the Seas | Arriving January 2024

 

Ο Τζέι Σνάιντερ, στέλεχος της εταιρείας, υποστηρίζει ότι η Royal Caribbean δεν προσπαθεί να κατασκευάσει μόνο μεγαλύτερα πλοία αλλά ταυτόχρονα θέλει και να προσελκύσει ένα ευρύτερο πελατολόγιο «καταναλωτών», ανθρώπων δηλαδή που ψάχνουν είτε για χαλάρωση είτε μια ευκαιρία για περιπέτεια.

Icon of the Seas: Το μεγαλύτερο πλοίο που έχει κατασκευαστεί ποτέ

Το γιγαντιαίο σκάφος ζυγίζει 250.800 τόνους, με μικτό βάρος, ενώ θα φιλοξενεί 5.610 επιβάτες και 2.350 άτομα προσωπικό. Περιλαμβάνει επτά πισίνες, εννέα πισίνες με δίνες, 2.805 καμπίνες και έχει μήκος 365 μέτρα. Επομένως, δεν είναι ένα απλό κρουαζιερόπλοιο, αντίθετα έχει αρκετούς χώρους αναψυχής για τους επιβάτες, οι οποίοι μπορούν να κάνουν διάφορες δραστηριότητες. Διαθέτει το μεγαλύτερο πλωτό water park του κόσμου με 6 διαφορετικές νεροτσουλήθρες, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει και η δυνατότητα για ράφτινγκ. Η κούρσα εμποδίων με ονομασία Crown’s edge θα κρέμεται 47 μέτρα πάνω από τη θάλασσα και θα επεκτείνεται πέραν του πλοίου.

Icon of the Seas | Construction Update: First Sea Trials

Το πλοίο όπως φαίνεται έχει και 8 «γειτονιές», αρκετές από τις οποίες εστιάζουν στο νερό. Πιο συγκεκριμένα, η Thrill Island, η οποία έχει ένα υδάτινο πάρκο με συναρπαστικές νεροτσουλήθρες. Η Chill Island, με πισίνες που έχουν θέα στον ωκεανό και μπαρ στο οποίο φθάνεις κολυμπώντας. Υπάρχει ακόμα η Surfside, κατάλληλη για οικογένειες με αρκετές δραστηριότητες για παιδιά, αλλά και η Hideaway, ένας παράδεισος με αιωρούμενη πισίνα σε θέση με υπέροχη θέα. Στην AquaDome, οι επισκέπτες έχουν πάλι τη δυνατότητα να απολαύσουν μια υπέροχη θέα καθώς και έναν καταρράκτη, ενώ υπάρχουν πολλές επιλογές για εναλλακτική διασκέδαση.

Ταυτόχρονα, το συγκεκριμένο μοντέλο πλοίου διατηρεί κάποιες από τις επιλογές των προηγούμενων μοντέλων της εταιρείας Royal Caribbean. Συγκεκριμένα, η Royal Promenade είναι γειτονιά στην οποία μπορείς να απολαύσεις το γεύμα ή τον καφέ σου, ενώ υπάρχουν και αρκετές επιλογές για μπαρ ή λάουντζ καταστάσεις. Στη συνέχεια θα δεις τη Central Park, περιοχή με πυκνή βλάστηση και πολλές επιλογές για γεύμα ή διασκέδαση. Η Suite Neighborhood έχει επεκτείνει τα καταλύματά της, τα οποία εκτείνονται σε 4 καταστρώματα, με ιδιωτικό κατάστρωμα και χώρο για ηλιοθεραπεία, πισίνες, αλλά και χώρο για γεύμα. Θα  βρεις επίσης τη Lost Dunes με μίνι γκολφ, την Adrenaline Rock με τη δυνατότητα αναρρίχησης σε βράχο και, τέλος, την Absolute Zero με ένα τεράστιο παγοδρόμιο.  

Icon of the Seas | First Look: New & Reimagined Dining Experiences

Με απλά λόγια, πρόκειται για ένα υπερπολυτελές πλοίο και ταυτόχρονα πρωτοποριακό, αφού είναι έτσι κατασκευασμένο ώστε να μη θυμίζει προηγούμενα μοντέλα. Ελπίζουμε μόνο να μην έχει την ίδια τύχη με τον Τιτανικό, όπως σχολιάζουν πολλοί με ειρωνικό ύφος στα social media, και ιδιαίτερα στο TikTok, με τον φόβο μη χτυπήσει σε παγόβουνο και επαναληφθεί η τραγική ιστορία. Ωστόσο, αυτές είναι απλώς θεωρίες συνομωσίας καθώς ένα πλοίο όπως αυτό είναι ασφαλές και ελεγχόμενο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ