Κοσμος

«Ξηλώθηκε» η εκτυφλωτική πινακίδα «Χ» από τα γραφεία του Twitter

Yπήρξαν διαμαρτυρίες, αλλά και παρέμβαση από τις δημοτικές αρχές του Σαν Φρανσίσκο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η εκτυφλωτική πινακίδα στα γραφεία του Twitter στο Σαν Φρανσίσκο
© Twitter/Elon Musk

Twitter: Όπως μπήκε, βγήκε το νέο τεράστιο logo «Χ» από τα κεντρικά γραφεία

Η εκτυφλωτική μεταλλική κατασκευή σε σχήμα Χ, που παραπέμπει στο νέο όνομα του Twitter, αφαιρέθηκε από την ταράτσα της έδρας της εταιρείας έπειτα από αγωγή της πόλης του Σαν Φρανσίσκο.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της πόλης επιβεβαίωσαν την αποξήλωση του φωτεινού σήματος και διευκρινίζουν ότι ο ιδιοκτήτης του κτιρίου πρέπει να πληρώσει τα έξοδα της άδειας κατασκευής που θα έπρεπε να έχει εκδώσει, καθώς και τα έξοδα της έρευνας για την εγκατάσταση της παράνομης κατασκευής.

Εκπρόσωπος του Χ (Twitter) αρνήθηκε την Παρασκευή και το Σάββατο την πρόσβαση επιθεωρητή στο κτίριο, με τη δικαιολογία ότι πρόκειται για προσωρινή φωτεινή πινακίδα που αναγγέλλει συγκεκριμένη εκδήλωση.

Τη νύκτα, η κατασκευή φωτίστηκε εκτυφλωτικά, σε σημείο που οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν για φως που έκανε τη... νύκτα μέρα.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Έλον Μασκ μετονόμασε το Twittter σε «Χ», ένα γράμμα με το οποίο έχει εμμονή. Ο δισεκατομμυριούχος θέλει να μεταμορφώσει την πλατφόρμα σε πολυεργαλείο κατ' εικόνα του κινεζικού WeChat.

«Το Χ είναι η μελλοντική κατάσταση της απεριόριστης διαδραστικότητας - επικεντρωμένης στον ήχο, το βίντεο, την ανταλλαγή μηνυμάτων, τις πληρωμές/τράπεζες - δημιουργώντας μία παγκόσμια αγορά ιδεών, αγαθών, υπηρεσιών και ευκαιριών», εξήγησε η γενική διευθύντρια της εταιρείας Λίντα Γιακαρίνο.

Η κόντρα Μασκ με τον δήμο του Σαν Φρανσίσκο

Όμως, ο Μασκ έχει συναντήσει πολλά εμπόδια με τις αρχές της πόλης του Σαν Φρανσίσκο, η οποία επενέβη την περασμένη εβδομάδα όταν οι εργάτες αφαιρούσαν τα γράμματα του Twitter από τη στέγη του κτιρίου.

«Εχουμε δεχτεί πολλές ελκυστικές προτάσεις για να μεταφέρουμε την έδρα του Χ εκτός του Σαν Φρανσίσκο, την ώρα που η πόλη βρίσκεται σε τραγικό σπιράλ διαδοχικών αποχωρήσεων εταιρειών», έγραψε στην πλατφόρμα ο Ελον Μασκ το Σάββατο. «Αλλά εμείς δεν θα φύγουμε».

«Σαν Φρανσίσκο, ωραίο Σαν Φρανσίσκο, άλλοι σε εγκαταλείπουν, αλλά εμείς θα είμαστε πάντοτε φίλοι σου», έγραψε επίσης.

Ο Μασκ έχει δηλώσει ότι «θα πρέπει να περάσει κανείς πάνω απ'το πτώμα του για να τον κάνει να πληρώσει το ενοίκιο της έδρας της εταιρείας». Ο δικηγόρος του επιχειρηματία, ο Αλεξ Σπίρο, έχει δηλώσει ότι οι ιδιοκτήτες του κτιρίου δεν πρέπει να περιμένουν να πληρωθούν τα ενοίκια, αφού το Σαν Φρανσίσκο είναι μία «σκατ@@πολη».

Στα τέλη του 2021, ο Ελον Μασκ μετέφερε την έδρα της Tesla στο Τέξας, πολιτεία χαλαρού φορολογικού καθεστώτος και με χαμηλό κόστος διαβίωσης. Είχε έλθει σε σύγκρουση με τις αρχές της Καλιφόρνιας για το ζήτημα του υποχρεωτικού κλεισίματος του εργοστασίου της Tesla λόγω της πανδημίας.

Τον περασμένο χειμώνα, η δικηγορική ομάδα του Αλεξ Σπίρο προσπάθησε να μεταφέρει την δίκη του πελάτη του για απάτη από το Σαν Φρανσίσκο στο Τέξας, λέγοντας ότι στη δημοκρατική πόλη του Σαν Φρανσίκσο δεν μπορεί να βρεθεί αμερόληπτο σώμα ενόρκων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ