Κοσμος

Αδέσποτος σκύλος στον Λίβανο έσωσε μωρό που το είχαν εγκαταλείψει έξω από κτίριο

Πώς οι κινήσεις του έδειξαν ότι ένα κοριτσάκι υπάρχει σε μία μαύρη σακούλα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το μωράκι που εγκαταλείφθηκε έξω από δημόσιο κτίριο στον Λίβανο και σώθηκε χάρη σε σκύλο
© Newsflash

Λίβανος: Η σωτήρια επέμβαση αδέσποτου σκύλου για εγκαταλελειμμένο μωρό 

Ένας αδέσποτος σκύλος στον Λίβανο έσωσε μωρό που είχε εγκαταλειφθεί από την οικογένειά του έξω από δημοτικό κτίριο στην Τρίπολη. Άγνωστοι είχαν βάλει το μωρό μέσα σε σακούλα σκουπιδιών. Ο σκύλος έχοντας αντιληφθεί ότι δεν πρόκειται για σκουπίδια, κρατούσε στο στόμα του τη σακούλα, όταν ένας περαστικός άκουσε τα κλάματα του μωρού και έτρεξε προς το μέρος τους. 

Σύμφωνα με τη New York Post, άμεσα ο περαστικός ειδοποίησε την Αστυνομία, ενώ το μωρό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας του. Φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δείχνουν το βρέφος με εκδορές και κόκκινες μελανιές σε ολόκληρο το πρόσωπο και το σώμα του. Αν και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το μωράκι είναι λίγων μηνών, ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα η ηλικία του. Πάντως, η ιστορία εγκατάλειψής του έχει συγκλονίσει τη χώρα, με αρκετές οικογένειες να έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να το υιοθετήσουν. 

«Τα ζώα έχουν περισσότερη συμπόνια από τους ανθρώπους», έγραψε ένας χρήστης του Twitter. Ο Ghassan Rifi, ένας δημοσιογράφος από την Τρίπολη αναρωτήθηκε εάν η γυναίκα που εγκατέλειψε το βρέφος ήθελε να το κατασπαράξουν τα σκυλιά. 

Η κατάσταση του μικρού κοριτσιού χαρακτηρίστηκε από τα τοπικά ΜΜΕ ως σοβαρή, αλλά σταθερή. Το νοσοκομείο δεν έδωσε πρόσθετες πληροφορίες. Η αστυνομία διερευνά το περιστατικό και αναζητά τα άτομα που εγκατέλειψαν το μωρό.

Με πληροφορίες από New York Post

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ