Κοσμος

Ολλανδία: Καταρρέει ο κυβερνητικός συνασπισμός λόγω μεταναστευτικής πολιτικής

Διαφωνία Ρούτε με τα μικρότερα κόμματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ολλανδία: Καταρρέει ο κυβερνητικός συνασπισμός λόγω μεταναστευτικής πολιτικής
© ANDREJ CUKIC / EPA

Ολλανδία: Κατέρρευσε ο κυβερνητικός συνασπισμός του Μαρκ Ρούτε λόγω διαφωνίας σχετικά με την πολιτική ασύλου

Την παραίτηση του υπουργικού συμβουλίου αναμένεται να υποβάλλει ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, καθώς δεν κατάφερε να συμφωνήσει σε μέτρα για τον περιορισμό της μετανάστευσης, μετέδωσε σήμερα το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP.

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός αναμένεται να δώσει συνέντευξη Τύπου και συγκαλεί έκτακτο υπουργικό συμβούλιο.

Η πρόθεση του συντηρητικού κόμματος VVD του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε να περιορίσει τον αριθμό των αιτούντων άσυλο που εισέρχονται στην Ολλανδία διέλυσε τον κυβερνητικό συνασπισμό, καθώς δύο από τα μικρότερα κόμματα αρνούνται να στηρίξουν προτάσεις που θα καταστήσουν πιο δύσκολη την επανένωση των οικογενειών μεταναστών.

Το ANP επικαλείται πηγές που ανέφεραν ότι η τέταρτη κυβέρνηση συνασπισμού υπό τον Ρούτε κατέρρευσε, καθώς δεν ήταν σε θέση να συμφωνήσει πώς να περιορίσει τον αριθμό των αιτούντων άσυλο στην Ολλανδία, έπειτα από τρεις ημέρες εντατικών διαπραγματεύσεων.

Αιτήματα για σχόλιο από το γραφείο του Ρούτε έμειναν αναπάντητα σήμερα το βράδυ.

Οι εντάσεις κορυφώθηκαν αυτή την εβδομάδα, όταν ο Ρούτε ζήτησε να υποστηριχθεί η πρόταση να περιοριστεί η είσοδος για τα παιδιά των προσφύγων πολέμου που βρίσκονται ήδη στην Ολλανδία και να αναγκαστούν οι οικογένειες να περιμένουν τουλάχιστον δύο χρόνια πριν μπορέσουν να ενωθούν.

Οι αιτήσεις ασύλου στην Ολλανδία αυξήθηκαν κατά ένα τρίτο πέρυσι σε περισσότερες από 46.000 και η κυβέρνηση έχει προβλέψει ότι μπορεί να αυξηθούν σε περισσότερες από 70.000 φέτος - ξεπερνώντας το προηγούμενο υψηλό του 2015.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.