- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
«Σταματήστε, μη σπάτε»: Η έκκληση της γιαγιάς του Ναέλ για τις ταραχές στη Γαλλία
Ζήτησε να τιμωρηθεί ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον εγγονό της
Γαλλία: Έκκληση στους ταραξίες να σταματήσει η βία κάνει η γιαγιά του 17χρονου Ναέλ, ο οποίος δολοφονήθηκε από αστυνομικά πυρά
«Σταματήστε, μη σπάτε»: Η γιαγιά του Ναέλ Μ., ο οποίος σκοτώθηκε την Τρίτη από πυρά αστυνομικού στη Ναντέρ της Γαλλίας, απηύθυνε σήμερα έκκληση για ηρεμία μετά την πέμπτη συνεχή νύχτα ταραχών, οι οποίες ξέσπασαν μετά τον θάνατο του 17χρονου εγγονού της.
«Σε αυτούς που σπάνε, τους λέω: σταματήστε. Να μην σπάσουν τις βιτρίνες, να μην σπάσουν τα σχολεία, τα λεωφορεία. Σταματήστε, οι μαμάδες είναι αυτές που παίρνουν τα λεωφορεία, οι μαμάδες είναι αυτές που περπατούν έξω», προέτρεψε, μιλώντας στο δίκτυο BFMTV.
«Θέλουμε αυτοί οι νέοι να μείνουν ήσυχοι. Ο Ναέλ είναι νεκρός. Η κόρη μου είχε ένα μοναχοπαίδι, είναι χαμένη πια, τελείωσε, η κόρη μου δεν έχει πια ζωή. Και εμένα, με έκαναν να χάσω και την κόρη μου και τον εγγονό μου», είπε χαρακτηριστικά.
Σκηνές λεηλασίας, καταστροφής και βίας μαίνονται σε όλη τη χώρα εδώ και αρκετές ημέρες μετά τον θάνατο του 17χρονου Ναέλ από τον πυροβολισμό σχεδόν εξ επαφής ενός αστυνομικού κατά τη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου, από τον οποίο ο έφηβος προσπαθούσε να διαφύγει, όντας στο τιμόνι ενός γρήγορου αυτοκινήτου στα δυτικά προάστια του Παρισιού.
💬 "Arrêtez ! Qu'ils restent tranquilles ces jeunes-là !"
— BFMTV (@BFMTV) July 2, 2023
La grand-mère de Nahel lance un appel au calme sur @BFMTV après les émeutes pic.twitter.com/yPumDni8hK
«Κατηγορώ τους δύο αστυνομικούς, γιατί ήταν δύο, αυτοί που έδωσαν δύο χτυπήματα με τον υποκόπανο των όπλων τους στο κεφάλι του εγγονού μου, και αυτόν που πυροβόλησε απευθείας στην καρδιά, μπορούσε να τον πυροβολήσει στο πόδι, στο χέρι», πρόσθεσε η γιαγιά.
«Του αφαίρεσαν τη ζωή», υπογράμμισε, σοκαρισμένη από την πρωτοβουλία στο Διαδίκτυο υπέρ του αστυνομικού, δράστη του θανάσιμου πυροβολισμού.
«Ραγίζει η καρδιά μου. Αυτός μου πήρε τον εγγονό μου. Αυτός ο άνθρωπος πρέπει να πληρώσει, όπως όλοι. Αυτοί που σπάνε, που χτυπούν τους αστυνομικούς, θα τιμωρηθούν επίσης. Έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη. Πιστεύω στη δικαιοσύνη», πρόσθεσε.
Ο 38χρονος αστυνομικός που ευθύνεται για τον θανάσιμο πυροβολισμό κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και προφυλακίστηκε την Πέμπτη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.