Κοσμος

Αθώος υπεύθυνος σχολείου που δεν έδρασε σε school shooting στη Φλόριντα με 17 θύματα

Αντιδράσεις από γονείς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αθώος υπεύθυνος σχολείου που δεν έδρασε σε school shooting στη Φλόριντα με 17 θύματα

Φλόριντα: Αθώος υπεύθυνος σχολείου που δεν έδρασε σε school shooting με 17 θύματα - Αντιδράσεις από γονείς

Ένας πρώην βοηθός σερίφη κρίθηκε αθώος για την αποτυχία του να προστατεύσει τους μαθητές όταν ένας ένοπλος άνοιξε πυρ σε λύκειο της Φλόριντα το 2018.

Ο Σκοτ Πίτερσον έμεινε έξω από το σχολείο κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο λύκειο Marjory Stoneman Douglas στο Πάρκλαντ, κοντά στο Μαϊάμι.

Ο Πίτερσον κρίθηκε αθώος για 11 κατηγορίες, μεταξύ των οποίων κακουργηματική παραμέληση παιδιού, αμέλεια και ψευδορκία.

Κατά την επίθεση, από τις πιο φονικές σε σχολείο των ΗΠΑ, σκοτώθηκαν 17 άτομα και τραυματίστηκαν άλλοι 17.

Ο 60χρονος Πίτερσον έβαλε το κεφάλι του στα χέρια του και άρχισε να κλαίει με λυγμούς καθώς διαβάστηκαν οι ετυμηγορίες στο δικαστήριο του Fort Lauderdale.

Μετά την ετυμηγορία, ο Πίτερσον δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι θα ήθελε να μιλήσει στους γονείς των μαθητών που σκοτώθηκαν.

«Αν θέλουν πραγματικά να μάθουν την αλήθεια για το τι συνέβη... Θα είμαι εκεί γι' αυτούς», είπε.

Όμως ο Τόνι Μοντάλτο, του οποίου η κόρη Τζίνα ήταν μία από τις μαθήτριες που δολοφονήθηκαν, δήλωσε ότι συνέχισε να κατηγορεί τον Πίτερσον ότι δεν προσπάθησε να σταματήσει τους πυροβολισμούς.

«Η αδράνειά του συνέβαλε στο συμβάν, στην δολοφονία των μαθητών και των καθηγητών σε εκείνο το σχολείο», δήλωσε ο Μοντάλτο στους δημοσιογράφους. «Δεν καταλαβαίνουμε πώς αυτοί οι ένορκοι εξέτασαν τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν και τον έκρινε αθώο».

Οι ένορκοι άκουσαν μαρτυρία ότι όταν σημειώθηκε η επίθεση στις 14 Φεβρουαρίου 2018, ο Πίτερσον, ο οποίος ήταν οπλισμένος αλλά δεν φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο, παρέμεινε σε μια εσοχή δίπλα στο σχολικό κτίριο για 30 ή 40 λεπτά μέχρι να σταματήσουν οι πυροβολισμοί.

Μια έρευνα του Τμήματος Επιβολής του Νόμου της Φλόριντα διαπίστωσε ότι «δεν έκανε απολύτως τίποτα για να μετριάσει» τους πυροβολισμούς. Οι επικριτές, συμπεριλαμβανομένου του τότε προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, τον χαρακτήρισαν δειλό.

Ο Πίτερσον είναι ο πρώτος αξιωματικός των ΗΠΑ που κατηγορείται για αποτυχία να ανταποκριθεί σε πυροβολισμούς σε σχολείο, σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Αξιωματικών Σχολικών Πόρων. Θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως και 97 ετών εάν είχε καταδικαστεί.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ