- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πρώτη εμφάνιση Πούτιν μετά τη συμφωνία με Wagner
Δήλωση εμπιστοσύνης στο στρατιωτικό του επιτελείο
Βλαντίμιρ Πούτιν: Οι πρώτες δηλώσεις του Ρώσου προέδρου μετά τη συμφωνία για κατάπαυση πυρός με Wagner και Πριγκόζιν
Την πρώτη του εμφάνιση στην κρατική τηλεόραση έκανε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, έπειτα από την «εκεχειρία» και τη συμφωνία με τη μισθοφορική οργάνωση Wagner.
Αν και δεν κατονόμασε κάποιον συγκεκριμένα, ο Ρώσος ηγέτης έδωσε «ψήφο εμπιστοσύνης» στους αξιωματούχους του υπουργείου Άμυνας, σημειώνοντας ότι βρίσκεται «σε συνεχή επικοινωνία» μαζί τους. Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής της Wagner, Γιεβγκένι Πριγκόζιν, έχει κατηγορήσει τον υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, και τον Βαλερί Γκεράσιμοφ, κορυφαίο επιτελάρχη του ρωσικού στρατού, για ανικανότητα και σειρά αποτυχιών και ηττών στην Ουκρανία.
Παράλληλα, ο Πούτιν διαβεβαίωσε ότι κορυφαία του προτεραιότητά του παραμένει η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία. «Αρχίζω και τελειώνω με τη μέρα μου με αυτή», είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη, η οποία αναμένεται να μεταδοθεί ολόκληρη μέσα στην ημέρα.
H συνέντευξη φαίνεται, μάλιστα, να έχει μια πιο προσωπική χροιά. Ο δημοσιογράφος ρωτάει τον Ρώσο πρόεδρο αν λαμβάνει, για παράδειγμα, αναφορές για σημαντικά θέματα στις 3 τα ξημερώματα, με εκείνο να απαντάει: «τελευταία, μένω ξύπνιος μέχρι αργά».
Επίσης, υποστήριξε ότι η Ρωσία παραμένει σίγουρη για την επίτευξη των σχεδίων της αναφορικά με την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».
Tέλος, ανακοινώθηκε ότι ο Ρώσος πρόεδρος θα συμμετάσχει στο τακτικό συμβούλιο ασφαλείας της χώρας του την εβδομάδα που μας έρχεται.
Ολοκληρώνεται η αποχώρηση της Wagner
Οι μισθοφόροι της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner ολοκληρώνουν την αποχώρησή τους από την περιφέρεια Βορονέζ, στα σύνορα με την Ουκρανία, μετά τον τερματισμό της ανταρσίας τους, δήλωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.
«Οι μονάδες της μισθοφορικής οργάνωσης Βάγκνερ ολοκληρώνουν την αποχώρησή τους από την περιφέρεια Βορονέζ», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Telegram ο περιφερειάρχης της Αλεξάντερ Γκούσεφ, διαβεβαιώνοντας ότι η απομάκρυνση διεξάγεται «κανονικά χωρίς επεισόδια».
Οι μισθοφόροι της Βάγκνερ είχαν ήδη αποσυρθεί χθες, Σάββατο, το βράδυ από την πόλη Ροστόφ, στη νοτιοδυτική Ρωσία - όπου νωρίτερα είχαν θέσει υπό τον έλεγχό τους το αρχηγείο του στρατού, σημαντικό κέντρο για τις ρωσικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία - μετά την συμφωνία που επετεύχθη για τον τερματισμό της ανταρσίας τους έπειτα από τις διαπραγματεύσεις που έγιναν ανάμεσα στον επικεφαλής της οργάνωσης Γεβγκένι Πριγκόζιν και τον Λευκορώσο πρόεδρο Αλεξάντρ Λουκασένκο.
Σήμερα ήρθησαν όλα τα περιοριστικά μέτρα που είχαν τεθεί σε ισχύ στους αυτοκινητοδρόμους της περιφέρειας του Ροστόφ λόγω της ανταρσίας της Βάγκνερ, ανακοίνωσε παράλληλα το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.
«Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε», σημείωσε εκπρόσωπός του, τις δηλώσεις του οποίου επικαλέστηκε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.
Επίσης, έχει αποκατασταθεί η λειτουργία των σιδηροδρομικών και οδικών συγκοινωνιών της περιφέρειας Ροστόφ, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.
Με πληροφορίες από Reuters, ΤASS
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο επίκεντρο βρίσκεται η εξαφάνιση του απόστρατου υποπτεράρχου Γουίλιαμ Νιλ ΜακΚάσλαντ
Ραγδαίες εξελίξεις μετά το τηλεφώνημα του Αμερικανού προέδρου στον Αούν
Το βίντεο, που ξεπέρασε τα 20 εκατομμύρια προβολές
Ο 51χρονος Ερίκ Ρομπίκ πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από δύο αγνώστους
Διαψεύδει η Βηρυτός επικοινωνία με Ισραήλ – Τι ειπώθηκε στη συνομιλία με Ρούμπιο
Reuters: Ιράν και ΗΠΑ έχουν σημειώσει «ορισμένη πρόοδο», αλλά παραμένουν διαφωνίες για τα πυρηνικά
Δήλωσαν ως προορισμό το Ιράκ αλλά ανέμεναν εντολές στον Περσικό Κόλπο
Δραματικές οι στιγμές μέσα στο σχολείο - Παιδιά κρυβόντουσαν όπου μπορούσαν για να σωθούν
Τι δηλώνει αυτόπτης μάρτυρας - Η ποπ σταρ αρνείται κατηγορηματικά τις καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση
Πώς έγινε η σημαντική αυτή ανακάλυψη
Τραγωδία στη Βιρτζίνια - Ο Τζάστιν Φέρφαξ πυροβόλησε τη σύζυγό του και έβαλε τέλος στη ζωή του
Παγκόσμια απειλή χαρακτήρισε τον Πούτιν ο πρόεδρος της Ουκρανίας
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ μπέρδεψε εδάφιο της Βίβλου με κινηματογραφική ατάκα του Κουέντιν Ταραντίνο
Σφοδρό τροχαίο του κόστισε τη ζωή
Στο στόχαστρο πόλεις και άμαχοι
«Η Τεχεράνη δεν μπορεί να ελέγξει τα Στενά», δήλωσε ο υπουργός Πολέμου των ΗΠΑ
Σφοδρές μάχες σώμα με σώμα με τη Χεζμπολάχ
Σφοδρή κριτική του ποντίφικα προς τους ηγέτες που ξοδεύουν δισεκατομμύρια σε πολέμους
Ο 27χρονος φέρεται να πυροβόλησε εναντίον οχήματος με τρεις επιβάτες στη Βόρεια Καρολίνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.