Κοσμος

Έκλεισε τα σύνορά της η Λετονία - Δεν επιτρέπει πλέον την είσοδο Ρώσων στο έδαφός της

Δεν θα χορηγήσει ανθρωπιστικές ή άλλες βίζες, δηλώνει ο πρόεδρος της χώρας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κρίση στη Ρωσία - Λετονία: Η Ρίγα ενισχύει την ασφάλεια των συνόρων της χώρας, δεν επιτρέπει πλέον την είσοδο Ρώσων στο έδαφός της.
Οδοφράγματα στην Κόκκινη Πλατεία μετά τις εξελίξεις στη Ρωσία © EPA/Maxim Shipenkov

Κρίση στη Ρωσία - Λετονία: Η Ρίγα ενισχύει την ασφάλεια των συνόρων της χώρας, δεν επιτρέπει πλέον την είσοδο Ρώσων στο έδαφός της.

Ο πρόεδρος της Λετονίας Έντγκαρς Ρινκέβιτς ανακοίνωσε σήμερα ότι η χώρα του ενίσχυσε την ασφάλεια στα σύνορά της, απέναντι στη στάση που είναι σε εξέλιξη στη Ρωσία, και ότι δεν θα επιτρέπει πλέον να εισέρχονται οι Ρώσοι στο έδαφός της.

«Η Λετονία παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη της κατάστασης στη Ρωσία. Η ασφάλεια στα σύνορα ενισχύθηκε», έγραψε στο Twitter διευκρινίζοντας ότι έχει ανασταλεί η χορήγηση των θεωρήσεων εισόδου για τους Ρώσους που προέρχονται από τη Ρωσία.

«Η Λετονία δεν θα χορηγήσει ανθρωπιστικές βίζες ή άλλες», πρόσθεσε ο πρόεδρος Ρινκέβιτς, που είναι και υπουργός Εξωτερικών.

Η Μόσχα προειδοποιεί τη Δύση να μην αποπειραθεί να «επωφεληθεί» από την κατάσταση

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι προειδοποίησε τις χώρες της Δύσης να μην επιχειρήσουν να «επωφεληθούν» από την ανταρσία της παραστρατιωτικής οργάνωσης Βάγκνερ για να «προωθήσουν τους ρωσοφοβικούς τους στόχους», διαβεβαιώνοντας ότι η ανταρσία αυτή δεν θα εμποδίσει τη Μόσχα να «επιτύχει τους στόχους της» στην Ουκρανία.

«Προειδοποιούμε τις δυτικές χώρες να μην προβούν σε οποιαδήποτε απόπειρα να επωφεληθούν από την εσωτερική κατάσταση στη Ρωσία για να επιτύχουν τους ρωσοφοβικούς τους στόχους. Τέτοιου είδους απόπειρες θα αποβούν μάταιες», δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Όλοι οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία θα επιτευχθούν», πρόσθεσε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ