Κοσμος

«Έπρεπε να βρω τον αδύνατο Μπόρις»: Για το Οzempic το πρώτο άρθρο του Τζόνσον στη Mail

Οι βραδινές επιδρομές στο ψυγείο για τσένταρ και γιατί το σταμάτησε

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Mπόρις Τζόνσον σε έξοδο για τζόκινγκ
© ΕΡΑ

Μπόρις Τζόνσον: Aποκαλώντας τον εαυτό του «γεματούλη», ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας περιγράφει την εμπειρία του με το «θαυματουργό» φάρμακο αδυνατίσματος

Δημοσιεύτηκε το πρώτο άρθρο του Μπόρις Τζόνσον στη Daily Mail, ο οποίος μετά την παραίτησή του από τη θέση του βουλευτή επέστρεψε στην πρώτη του καριέρα ως δημοσιογράφος-αρθρογράφος.

Το θέμα της πρώτης του στήλης, η οποία θα δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, είναι για στο «θαυματουργό» φάρμακο απώλειας κιλών, το Ozempic.

«Το θαυματουργό φάρμακο που ήλπιζα ότι θα σταματούσε τις επιδρομές μου στο ψυγείο στις 11:30 το βράδυ για τσένταρ και τσορίθο δεν λειτούργησε με μένα. Αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι θα μπορούσε να αλλάξει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων», είναι ο πλήρης τίτλος του δημολσιεύματος.

Ο Ιούλιος Καίσαρας και το Ozempic

Στην αρχή του άρθρου, ο πρώην πρωθυπουργός περιγράφει πώς ένα μέλος του υπουργικού του συμβουλίου, αλλά και ένα άλλο άτομο στον περιγύρο του είχαν αδυνατίσει εμφανώς. «Είχε αποκτήσει νέο σαγόνι. Ο λαιμός του αναδύθηκε χωρίς προσπάθεια από το κολάρο του», γράφει χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, στη συνέχεια θυμάται και μια φράση από το έργο «Ιούλιος Καίσαρας» του Σέξπηρ: «Αμέσως σκέφτηκα τον Ιούλιο Καίσαρα και την προτίμησή του στους καλοθρεμμένους συναδέλφους του. “Ας έχω γύρω μου άντρες χοντρούς”, είπε ο Ρωμαίος δικτάτορας, λίγο πριν από τη δολοφονία του. "Ο Κάσσιος έχει αδύνατη και πεινασμένη όψη"».

«Αν ένας κατά τα άλλα υγιής μεσήλικας εμφανίζει ξαφνική απώλεια βάρους, σκέφτηκα, υπάρχουν μόνο δύο πιθανές εξηγήσεις. Είτε έχει ερωτευτεί απελπιστικά, είτε πρόκειται να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία των Συντηρητικών», σημειώνει γλαφυρά ο 58χρονος «Μπο Τζο».

Τελικά, ένας συνάδελφός του του αποκάλυψε τελικά το μυστικό: είναι το Ozempic ή αλλιώς η σεμαγλουτίδη.

«Θα έψαχνα τον ήρωα μέσα μου - αυτόν που είναι καμιά 20αριά κιλά κάτω. Έπρεπε να βρω τη λυγερή και δυναμική εκδοχή του Τζόνσον, η οποία είχε φυλακιστεί επί δεκαετίες μέσα σε επιπλέον βάρος, και να την απελευθερώσω», περιγράφει.

Στη συνέχεια, περιγράφει πώς πήγε σε έναν γιατρό, ο οποίος του εξήγησε πώς λειτουργεί αυτό το «μαγικό φάρμακο». Παρακάτω, περιγράφει όλη τη διαδικασία, από τη δεκαετία του 1990, για τη δημιουργία του φαρμάκου αυτού που αδυνατίζει.

Αν και λίγο παραξενεύτηκε από την τιμή του φαρμάκου, ο Μπόρις Τζόνσον εξιστορεί ότι άρχισε να κάνει τις ενέσεις και είδε τη διαφορά, καθώς μέσα σε μια εβδομάδα έχασε 3 κιλά.

Γιατί το σταμάτησε

Ωστόσο, ξαφνικά «κάτι άρχισε να μην πηγαίνει καλά». «Δεν ξέρω γιατί ακριβώς. Ίσως επειδή πετούσα συνεχώς γύρω στον κόσμο και άλλαζα ωρολογιακές ζώνες, αλλά ξαφνικά άρχισα να φοβάμαι τις ενέσεις γιατί με έκαναν να αισθάνομαι άσχημα», σημειώνει.

«Τώρα γύρισα στην άσκηση και στην αυτοσυγκράτηση, αλλά βλέπω τους συναδέλφους μου - πιο αδύνατους, αλλά όχι πεινασμένους - και ελπίζω ότι αν μπορεί να το πετύχει η επιστήμη για αυτούς, ίσως μια μέρα μπορεί να βοηθήσει εμένα και όλους τους άλλους», επισημαίνει.

«Για εμάς τους γεματούληδες...»

Μάλιστα, ο Μπόρις Τζόνσον μίλησε και με τον Μαντς Τόμσεν, τον Δανό πίσω από το «θαυματουργό» φάρμακο, ο οποίος του είπε ότι αυτά τα φάρμακα θα γίνουν πιο φτηνά και θα καταναλώνονται από το στόμα στο μέλλον, έτσι ώστε να χρησιμοποιούνται καθημερινά.

Σημειώνοντας ότι η Βρετανία αντιμετωπίζει κρίση παχυσαρκίας, ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρει ότι μπορεί να είναι ακριβό το Ozempic, αλλά ότι όσοι μπορούν πρέπει να το πληρώσουν.

Στο τέλος, ο Τζόνσον αποκαλεί τον εαυτό του... fatty: «Ακόμα και για εμάς τους γεματούληδες, φαίνεται ότι υπάρχει κορεσμός - και τον ανακάλυψε η επιστήμη».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ