Κοσμος

Στο σφυρί το θρυλικό Στραντιβάριους «Empress Caterina»

Ήταν κάποτε στην κατοχή της αυτοκράτειρας Αικατερίνης της Μεγάλης της Ρωσίας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
empress-caterina

Στο σφυρί το θρυλικό Στραντιβάριους «Empress Caterina» - Ήταν κάποτε στην κατοχή της αυτοκράτειρας Αικατερίνης της Μεγάλης της Ρωσίας 

Ένα βιολί του 1708 το οποίο δημιούργησε ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές εγχόρδων στην ιστορία, ο Αντόνιο Στραντιβάρι, δημοπρατείται στις 8 Ιουνίου στη Νέα Υόρκη από Tarisio Fine Instruments and Bows.

Το εν λόγω βιολί ήταν κάποτε στην κατοχή της αυτοκράτειρας Αικατερίνης της Μεγάλης της Ρωσίας και αναφέρονται σε αυτό ως «Empress Caterina».

Παρά το ότι ο οίκος δεν προχώρησε σε εκτίμηση για το ποσό, έχει σημειώσει στο παρελθόν μεγάλες επιτυχίες σε πωλήσεις οργάνων του μυθικού κατασκευαστή. Κατέχει το ρεκόρ για βιολί Στραντιβάριους με τα 15,9 εκατομμύρια δολάρια το 2011 για το «Lady Blunt».

Το συγκεκριμένο βιολί λέγεται ότι είναι το δεύτερο καλύτερα διατηρημένο βιολί Στραντιβάριους ενώ το καλύτερα διατηρημένο, το «Messiah», βρίσκεται στο Ashmolean Museum του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Πέρυσι, ο Tarisio πώλησε το δεύτερο πιο ακριβό Στραντιβάριους, το «Da Vinci, ex-Seidel» για 15,3 εκατομμύρια δολάρια.

Το «Empress Caterina» προέρχεται από την αποκαλούμενη «Χρυσή Περίοδο» του Αντόνιο Στραντιβάρι, η οποία διήρκεσε από το 1700 έως το 1720.

Violin by Antonio Stradivari, the 'Empress Caterina' 1708 - to be auctioned by Tarisio 8th June 2023

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.