Κοσμος

Καταγγελίες των δικηγόρων του Ντόναλντ Τραμπ για τον χειρισμό της υπόθεσης «Μαρ-α-Λάγκο»

Τι ανέφεραν στο υπουργείο Δικαιοσύνης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ντόναλντ Τραμπ: To app του τέως προέδρου έφαγε πόρτα στα κινητά Android
O Ντόναλντ Τραμπ © ΕPA Pool

Ντόναλντ Τραμπ: Καταγγελίες των δικηγόρων του για τον χειρισμό της υπόθεσης «Μαρ-α-Λάγκο» - Τι ανέφεραν στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Οι δικηγόροι του Ντόναλντ Τραμπ συναντήθηκαν με κορυφαίους αξιωματούχους του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ την Πέμπτη για να διαμαρτυρηθούν για την «κακή συμπεριφορά» εναντίον του όσο ερευνόνταν οι χειρισμοί του πρώην Αμερικανού προέδρου στα έγγραφα εθνικής ασφάλειας της υπόθεσης Μαρ-α-Λάγκο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι δικηγόροι του Τραμπ Τζιμ Τράστι, Τζον Ρόουλι και Λίντσεϊ Χάλιγκαν, οι οποίοι μίλησαν με τον ειδικό σύμβουλο Τζακ Σμιθ, ο οποίος ηγείται της έρευνας και έναν ανώτερο υπάλληλο καριέρας του αναπληρωτή γενικού εισαγγελέα, δήλωσε το ένα πρόσωπο.

Οι δικηγόροι του Τραμπ ανέπτυξαν μια γενική επιχειρηματολογία σχετικά με το γιατί δεν πρέπει να απαγγελθούν κατηγορίες στον Τραμπ για την υπόθεση των εγγράφων του Μαρ-α-Λάγκο και υπέδειξαν ότι ορισμένοι εισαγγελείς που εργάζονται υπό τον ειδικό σύμβουλο Τζακ Σμιθ προέβησαν σε «παραβάσεις καθήκοντος».

Οι ακριβείς ισχυρισμοί δεν είναι σαφείς, αλλά οι δικηγόροι του Τραμπ εδώ και εβδομάδες παραπονέθηκαν κατ' ιδίαν ότι ο Τζέι Μπρατ, ο επικεφαλής του τμήματος αντικατασκοπείας και κατασκοπείας στο υπουργείο Δικαιοσύνης, προσπάθησε να παρακινήσει έναν μάρτυρα να επιβεβαιώσει κάτι που είχε αρχικά αρνηθεί.

Οι καταγγελίες αυτού του είδους καταλήγουν στον ειδικό εισαγγελέα και είναι απίθανο να καθυστερήσουν την ποινική έρευνα.

Η συνάντηση αυτή έρχεται εβδομάδες αφότου οι δικηγόροι του Τραμπ ζήτησαν από το υπουργείο Δικαιοσύνης συνάντηση με τον υπουργό, Μέρικ Γκάρλαντ, για να εκφράσουν παράπονα σχετικά με την «άδικη μεταχείριση του Τραμπ» όσον αφορά τον χειρισμό απόρρητων εγγράφων σε σύγκριση με άλλους πρώην προέδρους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ