Κοσμος

Ηχογραφημένη παραδοχή Τραμπ για κατοχή απόρρητου εγγράφου για ενδεχόμενη επίθεση στο Ιράν

Τι αποκαλύπτει το CNN

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
© EPA / JIM LO SCALZO

Ντόναλντ Τραμπ: Ηχογραφημένη παραδοχή για κατοχή απόρρητου εγγράφου για ενδεχόμενη επίθεση στο Ιράν

Ηχογράφηση η οποία εκτιμάται ότι έγινε το καλοκαίρι του 2021 φαίνεται ότι έχει καταγράψει την παραδοχή του Ντόναλντ Τραμπ ότι μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο διατήρησε στην κατοχή του απόρρητο έγγραφο του Πενταγώνου, σχετικά με ενδεχόμενη επίθεση στο Ιράν.

Την ηχογράφηση έχουν στα χέρια τους πλέον οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς, όπως αποκαλύπτει το CNN. Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters υπογραμμίζει πως δεν είναι σε θέση επιβεβαιώσει την αποκάλυψη του CNN, το οποίο επικαλείται περιγραφές από καλά πληροφορημένες πηγές που δεν κατονομάζονται. Το σχόλιο του Τραμπ υποδηλώνει ότι επιθυμούσε να κοινοποιήσει πληροφορίες, αλλά γνώριζε τους περιορισμούς σχετικά με τον αποχαρακτηρισμό απόρρητων εγγράφων, ανέφεραν δύο πηγές που επικαλείται το CNN.

Ο ειδικός εισαγγελέας Τζακ Σμιθ που έχει αναλάβει επικεφαλής δύο ερευνών σε βάρος του Τραμπ – η πρώτη αφορά την αμφισβήτηση της εκλογικής ήττας από τον Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές του 2020 και η δεύτερη τον χειρισμό διαβαθμισμένων εγγράφων – δεν απάντησε σε αίτημα του Reuters να σχολιάσει την αποκάλυψη του CNN. Εκπρόσωπος του Τραμπ απέφυγε επίσης να σχολιάσει τις πληροφορίες.

Prosecutors obtain Trump tape about classified document he kept

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ