Κοσμος

Έκλεισαν οι κάλπες στην Τουρκία: Πότε θα μάθουμε το αποτέλεσμα

Ο Ερντογάν το μεγάλο φαβορί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Eκλογές στην Τουρκία: Έκλεισαν οι κάλπες
© EPA/SEDAT SUNA

Eκλογές στην Τουρκία: Έκλεισαν οι κάλπες - Πότε θα μάθουμε το αποτέλεσμα

Έκλεισαν πριν από λίγη ώρα οι κάλπες για τον δεύτερο γύρο των εκλογών στην Τουρκία. Αδιαφιλονίκητο φαβορί θεωρείται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος -σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις- θα παρατείνει τα 21 χρόνια που βρίσκεται ήδη στην εξουσία.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά κοντά στις 19:00 και θα ξέρουμε ποιος θα είναι ο τελικός νικητής. 

Tο διακύβευμα του δεύτερου γύρου είναι οι 8,3 εκατ. ψηφοφόροι που απείχαν στον πρώτο γύρο, μολονότι η συμμετοχή άγγιξε το 88%.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, σημαντικό ρόλο θα παίξουν και οι αναποφάσιστοι τους οποίους διεκδικούν τόσο ο Ερντογάν, όσο και ο Κιλιτσντάρογλου και οι ψηφοφόροι του -ηττημένου στον 1ο γύρο- Σινάν Ογάν. Οι περίπου 200.000 πρόσφυγες από την Συρία που έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα ψήφου ως τούρκοι υπήκοοι είναι πιο πιθανό να ψηφίσουν Ερντογάν, αφού ο Κιλιτσντάρογλου προκειμένου να προσελκύσει εθνικιστικές ψήφους δεσμεύθηκε να τους εκδιώξει. Με τη λίρα σε ιστορικό χαμηλό οποίος κυβερνήσει θα αναλάβει μια οικονομία σε δεινή κατάσταση και όποιος χάσει, πιθανόν να μην έχει ξανά την ευκαιρία να ανακάμψει.

Το μήνυμα Ερντογάν αφού έκλεισαν οι κάλπες

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω κάθε έναν από τους ανθρώπους που εργάζονται με θυσίες στα εκλογικά κέντρα από τις πρώτες πρωινές ώρες. Καλώ όλους τους αδελφούς και τις αδελφές μου να προστατεύσουν τις κάλπες μέχρι την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων. Τώρα είναι η ώρα να προστατεύσουμε τη θέληση του έθνους μας μέχρι την τελευταία στιγμή!», είναι το πρώτο μήνυμα του Τούρκου προέδρου μετά το κλείσιμο της κάλπης.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ