Κοσμος

Χειμάρρα: Αίτημα αποφυλάκισης για λόγους υγείας θα καταθέσει ο Παντελής Κοκαβέσης

Νοσηλεύεται φρουρούμενος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο συνεργάτης του Φρέντι Μπελέρη, Παντελής Κοκαβέσης
© ΣΚΑΙ

Χειμάρρα - Παντελής Κοκαβέσης: Αίτημα αποφυλάκισης για λόγους υγείας - Στην Αλβανία ο Γ.Γ. του ΥΠΕΞ

Αίτημα αποφυλάκισης αναμένεται να καταθέσει ο Παντελής Κοκαβέσης, ο συνεργάτης του Φρέντι Μπελέρη, που νοσηλεύεται φρουρούμενος στην Αλβανία. 

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι γονείς του θα υποβάλουν αίτηση απελευθέρωσης μόλις λάβουν την ιατρική πραγματογνωμοσύνη του νοσοκομείου. Μάλιστα, αναμένεται να προσκομίσουν έκθεση από το Ωνάσειο νοσοκομείο, όπου αναφέρεται ότι πριν έναν χρόνο είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς.

Την Τρίτη λόγω πυρετού, μεταφέρθηκε από την Καρδιολογική Κλινική του αλβανικού νοσοκομείου.

Στην Αλβανία ο Γ. Γ. του ΥΠΕΞ

Στην Αλβανία μεταβαίνει σήμερα (17.5) ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβυς Θεοχάρης Λαλάκος, προκειμένου να συναντηθεί με τον δήμαρχο Χειμάρρας, Διονύση-Φρέντη Μπελέρη και τον Παντελή Κοκαβέση.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Γενικός Γραμματέας θα ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας τους και των συνθηκών κρατήσης τους, ενώ σε συνεννόηση με την Πρεσβεία της Ελλάδας στην Αλβανία θα εξετασθούν οι επόμενες ενέργειες χειρισμού της υπόθεσης. Παράλληλα, σε συνέχεια σχετικών οδηγιών του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, η Πρέσβυς της Ελλάδας στην Αλβανία, Κωνσταντίνα Καμίτση, έχει ήδη ζητήσει να συναντηθεί με τους ανωτέρω.

Η Ελληνίδα Πρέσβυς βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τις οικογένειες και τους δικηγόρους τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ