Κοσμος

Επισκέπτης σε Μουσείο των ΗΠΑ σκόνταψε και προκάλεσε ζημιά σε αρχαίο δοχείο σε σχήμα κουκουβάγιας

Χρονολογείται από τον 12ο ή 13ο αιώνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Pillsbury Owl
© Minneapolis Institute of Art

ΗΠΑ: Επισκέπτης σε Μουσείο των ΗΠΑ προκάλεσε ζημιά σε αρχαίο δοχείο σε σχήμα κουκουβάγιας - Το ατύχημα 

Ένας επισκέπτης στο Ινστιτούτο Τέχνης της Μινεάπολης σκόνταψε και έσπασε ένα αρχαίο αντικείμενο. Το περιστατικό καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα. 

To δοχείο κρασιού από ορείχαλκο σε σχήμα κουκουβάγιας του 12ου ή 13ου αιώνα π.Χ., βρισκόταν στην είσοδο της έκθεσης του Μουσείου «Eternal Offerings: Chinese Ritual Bronzes» (Αιώνιες Προσφορές: Χάλκινα Κινεζικά Τελετουργικά) όταν προκλήθηκε η ζημιά στις 9 Απριλίου, αναφέρει η Star Tribune. Την περίοδο της κινεζικής δυναστείας Σανγκ (περίπου 1600 -1046 π.Χ.) οι αριστοκράτες χρησιμοποιούσαν το δοχείο σε τελετουργικές προσφορές για να τιμήσουν τους προγόνους τους.

Εκπρόσωπος του Μουσείου επιβεβαίωσε ότι το δοχείο έχει αφαιρεθεί από την έκθεση για περαιτέρω αξιολόγηση της ζημιάς και συντήρηση. Οι υπεύθυνοι του Μουσείου ανέφεραν «θα συνεχίσουν να παρακολουθούν και να ενισχύουν τα μέτρα για την πρόληψη ατυχημάτων».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη θέση του δοχείου σε σχήμα κουκουβάγιας έχουν τοποθετηθεί χάλκινοι φτερωτοί δράκοι από τον 4ο ή 5ο αιώνα π.Χ., οι οποίοι μετακινήθηκαν από τη δεύτερη αίθουσα της έκθεσης. Εξερευνώντας τη σημασία των αρχαίων κινεζικών αντικειμένων από μπρούντζο στις τελετουργίες, η έκθεση ρίχνει νέο φως στις καινοτομίες στα σχήματα και τη διακόσμηση, καθώς και στις προηγμένες τεχνικές χύτευσης τεχνουργημάτων που χρονολογούνται από το 1600 π.Χ. έως το 220 μ.Χ.

Our mission to inspire wonder through the power of art continues during these times. To that end, here is a favorite...

Posted by Minneapolis Institute of Art on Saturday, March 28, 2020

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ