Κοσμος

Πέθανε η «βασίλισσα του mommy blogging», Χέδερ Άρμστρονγκ

Φίλος της αναφέρει πως πρόκειται για αυτοκτονία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χέδερ Άρμστρονγκ
© Wikimedia Commons

Χέδερ Άρμστρονγκ: Πέθανε η «βασίλισσα του mommy blogging» - Φίλος της αναφέρει πως πρόκειται για αυτοκτονία

Μία από τις πιο γνωστές blogger, γνωστή και ως «βασίλισσα του mommy bloging», Χέδερ Άρμστρονγκ, η οποία γνώρισε επιτυχία τη δεκαετία του 2000 καταγράφοντας τα σκαμπανεβάσματα της μητρότητας στον ιστότοπο Dooce, πέθανε σε ηλικία 47 ετών.

Ο φίλος της, Πιτ Άσνταουν δήλωσε στο Associated Press ότι βρήκε την Άρμστρονγκ το βράδυ της Τρίτης στο σπίτι τους στη Γιούτα. Η «βασίλισσα του mommy blogging» έγραφε συχνά για τα παιδιά της, τις σχέσεις της και τις προσωπικές της δυσκολίες.

Στο αποκορύφωμα της δημοτικότητάς της, το Dooce δεχόταν περισσότερους από οκτώ εκατομμύρια επισκέπτες τον μήνα, σύμφωνα με το Vox.

Αυτό συνέβη το 2009 – την ίδια χρονιά που η Άρμστρονγκ συμπεριλήφθηκε στον ετήσιο κατάλογο του Forbes με τις 30 γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή στα μέσα ενημέρωσης. Η Άρμστρονγκ ίδρυσε το Dooce στις αρχές της δεκαετίας του 2000 ως ένα μέρος για να μιλήσει για την εργασία, το σεξ και την αποχώρηση από την εκκλησία των Μορμόνων.

Το όνομα του ιστότοπου προήλθε από ένα εσωτερικό αστείο που αναφερόταν στο γεγονός ότι δεν μπορούσε να συλλαβίσει γρήγορα τη λέξη «dude» σε διαδικτυακές συζητήσεις, σύμφωνα με αναφορές του Associated Press και των New York Times.

Το 2002, η Άρμστρονγκ απολύθηκε από τη δουλειά της ως σχεδιάστρια ιστοσελίδων στο Λος Άντζελες, αφού διαπιστώθηκε ότι το σαρκαστικό blog –στο οποίο έδινε σε συναδέλφους της παρατσούκλια όπως That One Co-worker Who Manages to Say Something Stupid Every Time He Opens His Mouth– ήταν δικό της.

Η απομάκρυνσή της, καθώς και ο λόγος για τον οποίο έγινε, πυροδότησε μια δημόσια συζήτηση σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής, και αύξησε την επισκεψιμότητα του ιστολογίου της.

Ο ιστότοπος ξεκίνησε ξανά, έξι μήνες αργότερα, ως ένα διαφορετικό είδος ιστολογίου, αφού έμεινε έγκυος τον επόμενο χρόνο. Αγκαλιάζοντας την ειλικρίνεια στα γραπτά της, η Άρμστρονγκ περιέγραψε λεπτομερώς τα ξεσπάσματα των παιδιών της, τις προκλήσεις της ψυχικής της υγείας και τους αγώνες της με τον αλκοολισμό και την επιλόχεια κατάθλιψη.

Σύμφωνα με μια εκτίμηση που αναφέρεται στη Wall Street Journal, μέχρι το 2009, το ιστολόγιο μπορεί να απέφερε 40.000 δολάρια το μήνα σε έσοδα από πληρωμένες διαφημίσεις.

Η Άρμστρονγκ αξιοποίησε την επιτυχία της σε μια ισχυρή παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε τρία βιβλία, συμπεριλαμβανομένων των απομνημονευμάτων του 2009 «It Sucked and then I Cried: How I Had a Baby», «Α Breakdown and a Much Needed Margarita».

Σύμφωνα με το βιβλίο, έπασχε από χρόνια κατάθλιψη σε όλη της τη ζωή και δεν αντιμετωπίστηκε μέχρι που μπήκε στο κολέγιο.

Μια λεζάντα σε μια σελίδα της Dooce στο Instagram την Τετάρτη που ανακοίνωσε τον θάνατό της έλεγε: «Κρατήστε τους αγαπημένους σας κοντά σας και αγαπήστε όλους τους άλλους».

Ο Ασνταουν δήλωσε στο AP ότι η σύντροφός του ήταν νηφάλια για περισσότερους από 18 μήνες, αλλά πρόσφατα είχε υποτροπιάσει, ενώ αποκάλυψε πως πρόκειται για αυτοκτονία.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ