Κοσμος

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε την ανακάλυψη μεγάλου κοιτάσματος πετρελαίου

Με δυνατότητα παραγωγής 100.000 βαρελιών την ημέρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πρόεδρος της Τουρκίας
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πρόεδρος της Τουρκίας (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © EPA

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Την ανακάλυψη ενός νέου κοιτάσματος πετρελαίου, αξίας 10 δισ. δολαρίων, ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος

Tην ανακάλυψη μεγάλου κοιτάσματος πετρελαίου στη νοτιοανατολική Τουρκία ανακοίνωσε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας στο Ικόνιο, ο Τούρκος πρόεδρος αποκάλυψε ότι βρέθηκε κοίτασμα πετρελαίου με δυνατότητα παραγωγής 100.000 βαρελιών την ημέρα στην πετρελαιοπηγή Κούντι, στο όρος Γκαμπάρ. Η αξία του κοιτάσματος, όπως είπε, υπολογίζεται στα 10 δισ. δολάρια.

Η εν λόγω περιοχή βρίσκεται στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράκ, όπου κατά το παρελθόν έχουν σημειωθεί συγκρούσεις με τους αντάρτες του PKK. Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό, ο Ερντογάν απείλησε ότι «θα θάψει τους τρομοκράτες στις πετρελαιοπηγές». Εξάλλου, στην πετρελαιοπηγή δόθηκε το όνομα του Αϊμπουκέ Γιαλτσίν, του δασκάλου που σκοτώθηκε από πυρά του ΡΚΚ.

Παράλληλα, ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι το πετρέλαιο που έχει βρεθεί εκεί έχει αρχίσει ήδη να αποστέλλεται σε διυλιστήρια, ενώ ανέφερε ότι η ημερήσια παραγωγή πετρελαίου της Τουρκίας έχει φτάσει τα 280.000 βαρέλια.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό το κοίτασμα πετρελαίου, το οποίο θα ανταποκρίνεται στο ένα δέκατο της καθημερινής μας κατανάλωσης, θα είναι ένα μεγάλο όφελος για τη χώρα και το έθνος μας», σημείωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Για το φυσικό αέριο, ισχυρίστηκε ότι με το κοίτασμα που ανακαλύφθηκε πέρσι στη Μαύρη Θάλασσα - «μια από τις 10 μεγαλύτερες ανακαλύψεις του κόσμου» - διέψευσε όσους λένε ότι «βρίσκεται φυσικό αέριο πριν από κάθε εκλογική αναμέτρηση».

Τέλος, κατηγόρησε τον πολιτικό του αντίπαλο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ότι υπόσχεται 300 εκατομμύρια δολάρια από τους «τοκογλύφους του Λονδίνου», ενώ ο ίδιος και η κυβέρνησή του εκμεταλλεύονται τον πλούτο της χώρας.

Με πληροφορίες από Anadolu, CNN Turk

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ