Κοσμος

Τζασίντα Άρντερν, από την πρωθυπουργία στο Χάρβαρντ

Οι νέοι ρόλοι που αναλαμβάνει στο πανεπιστήμιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τζασίντα Άρντερν
Τζασίντα Άρντερν © EPA/LUONG THAI LINH

Τζασίντα Άρντερν, από την πρωθυπουργία στο Χάρβαρντ - Οι νέοι ρόλοι που αναλαμβάνει στο πανεπιστήμιο

Η πρώην πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν ανέλαβε τρεις νέους ρόλους στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, όπου θα μελετά και θα παραδίδει ομιλίες για την ηγεσία, τη διακυβέρνηση και τον διαδικτυακό εξτρεμισμό.

Η Άρντερν ανακοίνωσε με ανάρτηση στο Instagram το πρωί της Τετάρτης ότι είναι «απίστευτα ευγνώμων» που θα ενταχθεί στο πανεπιστήμιο με κοινές υποτροφίες στο Κέντρο Δημόσιας Ηγεσίας της Σχολής Κένεντι και στο Κέντρο Berkman Klein για το Διαδίκτυο και την Κοινωνία, που εδρεύει στη Νομική Σχολή του Χάρβαρντ. Θα επικεντρωθεί στη μελέτη του διαδικτυακού εξτρεμισμού στη Νομική Σχολή και στην ανάπτυξη ηγετικών και διοικητικών δεξιοτήτων στη Σχολή Κένεντι.

Οι υποτροφίες θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο και η Άρντερν θα βρίσκεται στο εξωτερικό για την περίοδο των εκλογών στη Νέα Ζηλανδία τον Οκτώβριο. Η Άρντερν δήλωσε ότι «ενώ θα λείψω για ένα εξάμηνο (τυχαία αυτό που πέφτει κατά τη διάρκεια των βουλευτικών εκλογών της Νέας Ζηλανδίας!) θα επιστρέψω στο τέλος των υποτροφιών. Εξάλλου, η Νέα Ζηλανδία είναι το σπίτι μου!».

Η Άρντερν έχει επισκεφθεί το Χάρβαρντ και στο παρελθόν: πέρυσι, της απονεμήθηκε τιμητικό διδακτορικό νομικής και κέρδισε το χειροκρότημα όταν μίλησε στην τελετή του Χάρβαρντ για τον έλεγχο της οπλοκατοχής και τη δημοκρατία.

Η πρώην πρωθυπουργός θα συνεχίσει το έργο της για το Christchurch Call - μια διακυβερνητική και τεχνολογική προσπάθεια που ανέπτυξε μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Christchurch για να αποτρέψει τη διάδοση εξτρεμιστικού και τρομοκρατικού περιεχομένου στο διαδίκτυο.

Η θητεία της στο Χάρβαρντ θα περιλαμβάνει «χρόνο που θα αφιερωθεί στη μελέτη των τρόπων βελτίωσης των προτύπων περιεχομένου και της ευθύνης των πλατφορμών για εξτρεμιστικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο, καθώς και στην εξέταση της διακυβέρνησης της τεχνητής νοημοσύνης και των αλγοριθμικών βλαβών», αναφέρει το Πανεπιστήμιο σε ανακοίνωσή του. Θα συνεχίσει επίσης το έργο της στο διοικητικό συμβούλιο του βραβείου Earthshot του πρίγκιπα Ουίλιαμ, το οποίο απονέμει πέντε βραβεία ύψους 1 εκατ. λιρών κάθε χρόνο για έργα που παρέχουν λύσεις σε μείζονα περιβαλλοντικά προβλήματα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ