- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φτάνει σήμερα στην Ελευσίνα το C-27 με τους 17 Έλληνες - Ακόμη επτά απεγκλωβισμοί
Στην Αίγυπτο το δεύτερο αεροσκάφος C-130
Σουδάν - Απεγκλωβισμοί Ελλήνων: Η Ελευσίνα το C-27 με 17 άτομα - Η μαρτυρία γυναίκας για τις συμπλοκές
Νωρίς σήμερα (25.4) το πρωί αναμένεται να φτάσει στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας το C-27 που μεταφέρει Έλληνες που απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν.
Το C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας με Έλληνες από το Σουδάν απογειώθηκε χθες αργά το βράδυ από το Τζιμπουτί με προορισμό το αεροδρόμιο του Ασουάν στην Αίγυπτο και σήμερα αναμένεται να προσγειωθεί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας. Το C-27 απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Ασουάν χθες το απόγευμα της Δευτέρας και προσγειώθηκε στο Τζιμπουτί στις 21.30 (ώρα Ελλάδας). Στη συνέχεια, μετά από 4,5 ώρες επέστρεψε στην Αίγυπτο και μετά τον ανεφοδιασμό απογειώθηκε με προορισμό την Ελλάδα όπου το ταξίδι κρατάει περίπου 3 με 4 ώρες.
Ο υφυπουργός Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, είναι επικεφαλής της αποστολής και ενημερώνει απευθείας τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, καθ' όλη τη διάρκεια της επιχείρησης. Στην Αίγυπτο παραμένει το δεύτερο ελληνικό αεροσκάφος, τύπου C-130, αναμένοντας οδηγίες, για το ενδεχόμενο να χρειαστεί να μεταφέρει και άλλους Έλληνες, εφόσον συνεχιστούν οι απεγκλωβισμοί όσων παραμένουν στο Σουδάν. Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα ενημερώσει για το ζήτημα της επιχείρησης απεγκλωβισμού Ελλήνων από το Σουδάν, τα κοινοβουλευτικά κόμματα, σε συνάντηση που θα έχει με τους εκπροσώπους τους, σήμερα το μεσημέρι (12:00) στο υπουργείο Εξωτερικών.
Five more Greeks from #Sudan arrived in Djibouti earlier today on an Italian military aircraft@GreeceMFA announcement ⤵️https://t.co/X8wMBHAS1I https://t.co/PWax99CVHY
— Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) April 24, 2023
Έλληνες στο Σουδάν: «Προσπαθήσαμε να φύγουμε και δεχτήκαμε καταιγισμό πυρών»
«Δεν έχουμε φύγει, είμαστε ακόμα εδώ. Προσπαθούσαμε χθες να φύγουμε, μας σταματήσανε, μας πυροβολήσανε και μας πήγαν πίσω. Δεν μπορούμε να φύγουμε από την περιοχή της εκκλησίας», αναφέρει εγκλωβισμένη γυναίκα στην ΕΡΤ.
Τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στην αφρικανική χώρα περιγράφει και ένας Έλληνας πολίτης. «Πάρα πολύ χάλια, πάρα πολύ δύσκολα. Και ο μητροπολίτης μας περνάει πάρα πολύ δύσκολα με αυτούς τους εγκλωβισμένους. Ευελπιστούμε σήμερα να γίνει κάτι», εξηγεί στην ΕΡΤ.
Ακόμη επτά Έλληνες απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν
Επτά επιπλέον άτομα, Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους, απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν και έφτασαν τις πρώτες πρωινές ώρες (25.04.2023), με πτήση ολλανδικού αεροσκάφους, στην Άκαμπα της Ιορδανίας.
Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στον Ολλανδό ομόλογό του, Wopke Hoekstra, για τη βοήθεια της χώρας του στις προσπάθειες απεγκλωβισμού Ελλήνων και μελών των οικογενειών τους από το Σουδάν. Η διαδικασία και οι ενέργειες για τον απεγκλωβισμό συμπατριωτών μας και μελών των οικογενειών τους από το Σουδάν συνεχίζονται πάντοτε σε στενό συντονισμό με τους εταίρους στην ΕΕ και τους συμμάχους μας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το chatbot Grok έχει βρεθεί στο επίκεντρο επικρίσεων
Καταγγέλλει σχέδιο εκβιασμού
Η αθλήτρια των Indiana Fever μιλά χωρίς φόβο, δέχεται επιθέσεις και υπερασπίζεται τις απόψεις της για τον γυναικείο αθλητισμό
Πτώση έως 30% στη σοδειά
45χρονη φέρεται να απήχθη από τον πρώην σύντροφό της και να πετάχτηκε από γέφυρα κοντά στη Φλωρεντία
Τι τους προειδοποίησε ο κυβερνήτης
Ο Μιλέι κλιμακώνει τις διεκδικήσεις
Η συγγραφέας δεν είχε εμφανιστεί δημοσίως πάνω στο σκάφος
Θα ενταχθούν στη γερμανική έκθεση «Η γέννηση των θεών»,
Η υπόθεση που εξετάζει βρετανικό δικαστήριο
Νέα ρήξη μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης με αιχμές προς Μπάιντεν
Το θύμα ήταν σε σχέση με τον Μπερχάν Σιμσέκ για 10 χρόνια
Μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται ένα 12χρονο κορίτσι και αρκετά μέλη ιατρικού προσωπικού
Ιστορική αναδιάρθρωση για τον γερμανικό κολοσσό υπό την πίεση του κινεζικού ανταγωνισμού
Εβδομήντα χρόνια από την εθνικοποίηση της διώρυγας του Σουέζ και της απειλής για Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο
Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον σύζυγο και την πεθερά της Τγουίσα Σάρμα
Το ψήφισμα και η απεικόνιση της Αφρικής
Η κατάσταση στα Στενά του Ορμούζ έχει «σχεδόν» επανέλθει στην ομαλότητα, ισχυρίζεται ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.