Κοσμος

«Σε αργία ο Μέγας Αρχιμανδρίτης που κατηγορείται για κλοπή ρολογιού» - Η ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Τι αναφέρει δημοσίευμα για την υπόθεση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Dimitrios Panagos

Οικουμενικό Πατριαρχείο: Σε αργία έχει τεθεί ο Μέγας Αρχιμανδρίτης που κατηγορείται για κλοπή στην Τουρκία - Η ανακοίνωση

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο μετά τα δημοσιεύματα ότι συνελήφθη ο Μέγας Αρχιμανδρίτης, για κλοπή ρολογιού μεγάλης αξίας, στην Τουρκία.

Το Πατριαρχείο στην ανακοίνωσή του αναφέρει πως «ο κληρικός έχει τεθεί σε αργία μέχρι την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου αναφέρει: «Αναφορικά με δημοσιοποιηθείσα υπόθεση, στην οποία φέρεται να ενεπλάκη κληρικός του Οικουμενικού Θρόνου, από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου γίνεται γνωστό ότι με απόφαση της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, στον κληρικό αυτόν επιβλήθηκε, από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η υπόθεση, το πνευματικό επιτίμιο της αργίας, εν αναμονή της πλήρους διελευκάνσεως αυτής. Έως τότε το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν θα προβεί σε καμία άλλη δήλωση».

Νωρίτερα, ο Εθνικός Κήρυκας μετέδωσε πως ο Μέγας Αρχιμανδρίτης οδηγήθηκε στη φυλακή από όπου αποφυλακίστηκε με παρέμβαση της Αστυνομικής φρουράς του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Να σημειωθεί πως η ιδιοκτήτρια του καταστήματος σε δηλώσεις της στα Μέσα Ενημέρωσης της Τουρκίας είπε, μεταξύ άλλων, ότι «είναι κρίμα διότι ο δράστης είναι μέλος της Πατριαρχικής Αυλής κι έπρεπε να σκέπτεται τον θεσμό που εκπροσωπεί και να είναι πιο προσεκτικός».

Δείτε το βίντεο από τουρκικά ΜΜΕ για τη σύλληψη του Αρχιμανδρίτη

Σάλος στην ΤΟΥΡΚΙΑ με την ΣΥΛΛΗΨΗ Αρχιμανδρίτη του Οικ. Θρόνου! ΕΚΛΕΨΕ το ρολόι του …ΒΑΣΙΛΙΑ!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ