- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
H Ινδία θα ξεπεράσει σε πληθυσμό την Κίνα εντός του 2023
Οι εκτιμήσεις και τα στοιχεία του ΟΗΕ
Ο ΟΗΕ εκτιμά πως πληθυσμός της Ινδίας θα ξεπεράσει αυτόν της Κίνας εντός του έτους - Στη τρίτη θέση οι ΗΠΑ - Τα στοιχεία έκθεσης
Η Ινδία θα γίνει μέχρι τα μέσα του 2023 η χώρα με το μεγαλύτερο πληθυσμό στον κόσμο ξεπερνώντας την Κίνα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Ηνωμένων Εθνών που δόθηκαν στη δημοσιότητα.
Ο ινδικός πληθυσμός θα φθάσει το 1,4286 δισεκατομμύριο κατοίκους, έναντι 1,4257 δισεκατομμυρίου για την Κίνα, σύμφωνα με την έκθεση για τον παγκόσμιο πληθυσμό που δημοσιοποιήθηκε από το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Πληθυσμό.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έρχονται μακράν στην τρίτη θέση, με κατ' εκτίμηση πληθυσμό 340 εκατομμυρίων, σύμφωνα με τα δεδομένα, τα οποία βασίζονται σε πληροφορίες που ήταν διαθέσιμες μέχρι τον Φεβρουάριο του 2023, σύμφωνα με την έκθεση.
Ειδικοί σε δημογραφικά ζητήματα είχαν προβλέψει, χρησιμοποιώντας προηγούμενα δεδομένα του ΟΗΕ, πως η Ινδία θα ξεπερνούσε σε πληθυσμό την Κίνα αυτό τον μήνα.
Όμως η τελευταία έκθεση του παγκόσμιου οργανισμού δεν διευκρινίζει την ημερομηνία κατά την οποία θα επέλθει η αλλαγή.
Μολονότι η Ινδία και η Κίνα θα έχουν περισσότερο από το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού, που θα φθάσει κατ' εκτίμηση τα 8,045 δισεκατομμύρια, η αύξηση του πληθυσμού και στις δύο αυτές χώρες της Ασίας επιβραδύνεται, με ταχύτερο ρυθμό στην Κίνα απ' ό,τι στην Ινδία.
Πέρυσι ο πληθυσμός της Κίνας μειώθηκε για πρώτη φορά σε έξι δεκαετίες, μια ιστορική στροφή που αναμένεται να σηματοδοτήσει την αρχή μιας μακράς περιόδου μείωσης του αριθμού των πολιτών της, με βαθιές συνέπειες για την οικονομία της και τον κόσμο.
Η ετήσια αύξηση του πληθυσμού της Ινδίας κυμαίνεται κατά μέσο όρο στο 1,2% από το 2011, σε σύγκριση με 1,7% που ήταν τα 10 προηγούμενα χρόνια, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Η ιστορική κόντρα με τον Ζακ Σιράκ
Ο νεαρός μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος σε νοσοκομείο της Λιλ, όπου άφησε την τελευταία του πνοή
Η δήλωση του ισραηλινού πρωθυπουργού για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
Το Νέο Δελχί «υποστηρίζει κάθε ειρηνευτική προσπάθεια για τον σκοπό αυτό»
Ποιος είναι ο Γιόργκεν Φένεκ
Έχει κηρυχθεί εθνικό πένθος μέχρι και την ημέρα της κηδείας
Γιατί ανησυχούν οι αγορές
Τα βαγόνια ευτυχώς σταμάτησαν σε σημείο όπου δεν βρίσκονται σε ανάποδη θέση
Η αξία των οποίων κυμαίνεται από 20 έως 10.000 ευρώ
Το Ιράν χαρακτήρισε την ανάρτηση «γελοία»
Ο Αμερικανός πρόεδρος ζητά από τον τεχνολογικό κολοσσό να ακολουθήσει το παράδειγμα της Google μετά το διάταγμά του
Καταγγελίες για υποκλοπή και «άδειασμα» τραπεζικών λογαριασμών
Την πολιτική του επιβίωση φοβάται ο Ρώσος πρόεδρος αν ο πόλεμος στην Ουκρανία τερματιστεί χωρίς νίκη της Μόσχας
Προτίμησε μια ταπεινωτική τιμωρία από το να παραδοθεί στην αστυνομία
Αναγκάστηκε τελικά σε προσγείωση
Γιατί η συγκεκριμένη κατασκευή δεν παρασύρθηκε από τον χείμαρρο
Η τελευταία σχολική λεωφορειογραμμή πέρασε τη γέφυρα πριν καταρρεύσει
Ναυτικές δυνάμεις της αποστολής «Irini» πραγματοποίησαν έλεγχο στο πετρελαιοφόρο MV SUN
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.