Κοσμος

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γαλλίας επικύρωσε τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση του Μακρόν

Τι μεταδίδει γαλλικό ΜΜΕ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διαδηλώσεις στη Γαλλία
© Kiran Ridley/Getty Images

Γαλλία: «Ναι» από το Συνταγματικό Συμβούλιο στη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση - Ο Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε τα γαλλικά συνδικάτα να τον συναντήσουν

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γαλλίας επικύρωσε τα βασικά σημεία του σχεδίου μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, μια από τις εμβληματικές μεταρρυθμίσεις της δεύτερης θητείας του Εμανουέλ Μακρόν, κατά της οποίας συνδικάτα, κόμματα της αντιπολίτευσης και διαδηλωτές πραγματοποιούν κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας εδώ και μήνες.

Τα μέλη του γαλλικού Συνταγματικού Συμβουλίου επέκριναν ορισμένες δευτερεύουσες πτυχές της μεταρρύθμισης, αλλά δεν απέρριψαν το κύριο μέτρο που αυξάνει τη νόμιμη ηλικία συνταξιοδότησης στα 64 έτη από 62 που είναι σήμερα, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του Συμβουλίου.

Νωρίτερα, προτού γίνει γνωστή η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, ο Εμανουέλ Μακρόν είχε καλέσει τα γαλλικά συνδικάτα να τον συναντήσουν την Τρίτη.

«[…] Η πόρτα του Ελιζέ θα παραμείνει ανοιχτή, χωρίς προϋποθέσεις, για τον διάλογο αυτό», ανέφερε το περιβάλλον του αρχηγού του γαλλικού κράτους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ