Κοσμος

Χριστοδουλίδης: Το σημερινό στάτους κβο δεν μπορεί να αποτελεί τη λύση του Κυπριακού

«Να σπάσουμε το αδιέξοδο και να επαναρχίσουν οι συνομιλίες», δήλωσε ο πρόεδρος της Κύπρου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκος Χριστοδουλίδης: Το σημερινό στάτους κβο δεν μπορεί να αποτελεί τη λύση του Κυπριακού και το μέλλον της πατρίδας μας - Δε συμβιβαζόμαστε με την κατοχή.
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στο στάτους κβο και την ανάγκη επανεκκίνησης των συνομιλιών © Alexandros Michailidis/SOOC

Νίκος Χριστοδουλίδης: Το σημερινό στάτους κβο δεν μπορεί να αποτελεί τη λύση του Κυπριακού και το μέλλον της πατρίδας μας - Δε συμβιβαζόμαστε με την κατοχή.

Σε καμιά απολύτως περίπτωση δεν συμβιβαζόμαστε με την κατοχή, ούτε και το σημερινό στάτους κβο μπορεί να αποτελεί τη λύση του Κυπριακού και το μέλλον της πατρίδας μας, δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου, στη Λάρνακα, για τον πανηγυρικό εσπερινό και τη λιτανεία των ιερών λειψάνων και της ιερής εικόνας του Αγίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τον πολιούχο Άγιο της Λάρνακας, να τιμήσουμε τη Λάρνακα.

Θέλω απλώς να υπενθυμίσω ότι δεν είναι η πρώτη χρονιά, είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που βρίσκομαι εδώ, μια παράδοση που προσδοκώ να κρατήσω και τα επόμενα χρόνια».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι μετά από τόσες δεκαετίες, οι εκκλησίες μας στα κατεχόμενα εξακολουθούν να παραμένουν αλειτούργητες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι είναι «μια τραγική συνέπεια της συνεχιζόμενης κατοχής, για αυτό και από δικής μας πλευράς, όπως κατ΄ επανάληψη έχω πει, από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, εργαζόμαστε μέσα από ένα συγκεκριμένο σχεδιασμό, έτσι ώστε να σπάσουμε το αδιέξοδο και να επαναρχίσουν οι συνομιλίες από εκεί που έμειναν στο Κραν Μοντανά.

Σε καμιά απολύτως περίπτωση δεν συμβιβαζόμαστε ούτε με την κατοχή, ούτε το σημερινό στάτους κβο μπορεί να αποτελεί τη λύση του Κυπριακού και το μέλλον της πατρίδας μας».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ