Κοσμος

Μπερλουσκόνι: «Eίναι δύσκολη δοκιμασία, αλλά θα τα καταφέρω»

Η πρώτη δήλωση μετά τη διάγνωση με λευχαιμία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σίλβιο Μπερλουσκόνι
© EPA / FABIO FRUSTACI

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Η πρώτη δήλωση μετά τη νέα περιπέτεια υγείας και τη διάγνωσή του με λευχαιμία

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι παραμένει στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου, όπου του χορηγείται αντιβιοτική θεραπεία για την αντιμετώπιση πνευμονίας. Πριν από λίγα 24ωρα έγινε γνωστό ότι ο Ιταλός πολιτικός έχει ξεκινήσει κύκλο χημειοθεραπείας, εξαιτίας χρόνιας μορφής λευχαιμίας.

«Eίναι μια δύσκολη δοκιμασία, αλλά θα τα καταφέρω και αυτή τη φορά. Μπόρεσα πάντα να ξανασταθώ στα πόδια μου, όταν αντιμετώπισα κρίσιμες καταστάσεις», είπε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής του συνομιλίας με τον διευθυντή της εφημερίδας Il Giornale Αουγκούστο Μιντζολίνι.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι, «ο Μπερλουσκόνι, όπως έκανε γνωστό ο προσωπικός γιατρός του, πέρασε μια ήρεμη νύχτα και ανταποκρίνεται θετικά στις θεραπείες. Ο Σίλβιο παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις και συνεχίζει να μας δίνει οδηγίες», πρόσθεσε ο Ταγιάνι.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας, ο Καβαλιέρε αναμένεται να υποβληθεί σε νέα σειρά εξετάσεων για να διαπιστωθεί κυρίως αν η πνευμονική λοίμωξη έχει αρχίσει να υποχωρεί.

O 86χρονος Σίλβιο Μπερλουσκόνι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο την Τετάρτη (5.4). Από την πρώτη στιγμή έχει δίπλα του τα πέντε παιδιά του.

Silvio Berlusconi ha la leucemia mielomonocitica cronica. Il Cavaliere sottoposto a chemioterapia

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ