Κοσμος

Εννέα χρόνια κάθειρξη σε άνδρα από την Κίνα που κρατούσε τη σύζυγό του δεμένη από τον λαιμό

Πώς αποκαλύφθηκε η κακοποίηση της γυναίκας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γυναίκα γυμνή γυρισμένη πλάτη στον φακό με τα χέρια πάνω από τους ώμους και λιτά μαλλιά
© Unsplash / Romina Farías

Κίνα: Καταδίκη άνδρα για την κακοποίηση της συζύγου του - Η αλυσίδα στον λαιμό και η απαγωγή από το χωριό της

Σε εννέα χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε άνδρας στην Κίνα, που κρατούσε δεμένη με αλυσίδα στο λαιμό τη σύζυγό του

Η γυναίκα, που πάσχει από σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, εντοπίστηκε πριν από έναν χρόνο δεμένη με αλυσίδα σε ένα αγρόκτημα στην επαρχία Ζιανγκσού. Οι εικόνες είχαν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην Κίνα, όταν δημοσιοποιήθηκαν μέσω του διαδικτύου τον Ιανουάριο του 2022. Το ζευγάρι είχε αποκτήσει οκτώ παιδιά. 

Ο Ντονγκ Ζιμίν καταδικάστηκε σε έξι χρόνια και έξι μήνες κάθειρξη για «κακοποίηση», όπως ανακοίνωσε σήμερα το Λαϊκό Δικαστήριο της Σουζού, μιας πόλης περίπου 100 χιλιόμετρα από τη Σανγκάη. Επίσης, του επιβλήθηκαν άλλα τρία χρόνια για «παράνομη κράτηση» προσώπου, συνολικά εννέα χρόνια κάθειρξη. Άλλοι τρεις άνθρωποι που δικάζονται για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκαν σε ποινές από οκτώ έως ένδεκα χρόνια κάθειρξη.

Θύμα απαγωγής η γυναίκα που εντοπίστηκε με αλυσίδα στον λαιμό στην Κίνα

Σύμφωνα με τις αρχές, η γυναίκα είχε πέσει θύμα απαγωγής από το χωριό της στην επαρχία Γιουνάν, δηλαδή περίπου 2.000 χιλιόμετρα από τον τόπο όπου εντοπίστηκε. Στη συνέχεια την είχαν πουλήσει πολλές φορές, εκ των οποίων μία το 1998 προς 5.000 γιουάν (περίπου 665 ευρώ). Οι αρχές αρχικά είχαν διαψεύσει ότι η υπόθεση αυτή σχετίζεται με τη διακίνηση ανθρώπων, ένα φαινόμενο αρκετά συχνό στην κινεζική επαρχία, όπου δεν υπάρχουν πολλές γυναίκες σε ηλικία γάμου.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πολιτική ενός παιδιού, που ίσχυε στην Κίνα επί σχεδόν 40 χρόνια ως το 2016, είχε ως αποτέλεσμα να γεννιούνται περισσότερα αγόρια, καθώς τα ζευγάρια τα προτιμούσαν, και κατά συνέπεια να μην υπάρχουν αρκετές γυναίκες. Αυτή η ανισορροπία οδήγησε σε μεγάλο αριθμό απαγωγών νεαρών γυναικών, οι οποίες αναγκάζονταν να παντρευτούν με τη βία σε χωριά όπου οι άνδρες ήταν πολύ περισσότεροι αριθμητικά από τις γυναίκες.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ