Κοσμος

Κήρυξε χρεοκοπία η Virgin Orbit του Μπράνσον

Προ ημερών είχε μειώσει το δυναμικό της κατά 85%

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Virgin Orbit
© Wikimedia Commons

Η Virgin Orbit του Ρίτσαρντ Μπράνσον κήρυξε χρεοκοπία - Προ ημερών είχε μειώσει το δυναμικό της κατά 85%

Η Virgin Orbit Holdings του Ρίτσαρντ Μπράνσον κήρυξε χρεοκοπία βάσει του Κεφαλαίου 11 της αμερικανικής πτωχευτικής νομοθεσίας αφού η εν λόγω εταιρεία εκτόξευσης δορυφόρων απέτυχε να εξασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση που χρειαζόταν ώστε να ανακάμψει από την αποτυχία της εκτόξευσης ενός πυραύλου τον Ιανουάριο.

Η Virgin Orbit, η εταιρεία εκτόξευσης δορυφόρων που ίδρυσε ο δισεκατομμυριούχος σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον, μείωσε προ ημερών κατά 85% το εργατικού δυναμικού της αφού δεν κατάφερε να εξασφαλίσει νέα χρηματοδότηση, εγείροντας από τότε φόβους ότι η εταιρεία μπορεί να βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Η εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια ανέφερε ότι περίπου 675 υπάλληλοι θα χάσουν τις θέσεις εργασίας τους στο πλαίσιο των προσπαθειών περικοπής του κόστους, αφήνοντας περίπου 100 υπαλλήλους να διευθύνουν ό,τι έχει απομείνει από την επιχείρηση. Αυτό συνέβη λόγω της «αδυναμίας εξασφάλισης ουσιαστικής χρηματοδότησης».

Ο διευθύνων σύμβουλος, Dan Hart, κατέβαλε ύστατες προσπάθειες για να κλείσει συμφωνία με τους χρηματοοικονομικούς επενδυτές, αλλά δεν τα κατάφερε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ