- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Απεργεί το προσωπικό ασφαλείας του Χίθροου την περίοδο των διακοπών του Πάσχα
Πώς θα λειτουργήσει το αεροδρόμιο το επόμενο διάστημα
Βρετανία: Απεργία του προσωπικού ασφαλείας του Χίθροου κατά την διάρκεια των διακοπών του Πάσχα - Ακυρώνει εκατοντάδες πτήσεις η British Airways.
Περί τα 1.400 μέλη του προσωπικού ασφαλείας θα απεργήσουν επί 10ήμερο εν μέσω των διακοπών του Πάσχα στο αεροδρόμιο του Χίθροου, βασικό κόμβο των αερομεταφορών στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά την αποτυχία των συνομιλιών ανάμεσα στην διεύθυνση και το συνδικάτο Unite για το μισθολογικό καθεστώς.
Η απεργία ξεκινά σήμερα, καθώς «οι διαπραγματεύσεις της τελευταίας στιγμής προσέκρουσαν στην άρνηση του Χίθροου να βελτιώσει ουσιαστικά την προσφορά του για τις αμοιβές», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το συνδικάτο Unite.
Το συνδικάτο καταγγέλλει για λόγους σύγκρισης την αύξηση του εισοδήματος του γενικού διευθυντή Τζον Χόλαντ-Κέι που διαμορφώθηκε ανάμεσα στο 2020 και το 2021 από τις 800.000 λίρες στο 1,5 εκατομμύριο λίρες, ενώ ο πραγματικός μισθός ενός μέλους του προσωπικού ασφαλείας με τις ατελείωτες βάρδιες βρίσκεται στις 30.000 λίρες ετησίως, που μεταφράζεται σε μείωση κατά 24% σε πραγματικούς όρους από το 2017.
Το Χίθροου ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι το αεροδρόμιο «λειτουργεί κανονικά», με «την παρουσία 1.000 επιπλέον εργαζόμενων και μίας πλήρους διευθυντικής ομάδας στα τέρμιναλ για να βοηθούν τους επιβάτες» κατά την διάρκεια της περιόδου του Πάσχα.
«Γνωρίζουμε ότι η πλειονότητα των εργαζομένων μας δεν υποστηρίζουν την απεργία», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Χίθροου, που διευκρινίζει ότι το συνδικάτο Unite αρνήθηκε προσφορά που το συνδικάτο PCS ενέκρινε.
Το αεροδρόμιο υποστηρίζει ότι σύμφωνα με την πρόταση που απορρίφθηκε, οι εργαζόμενοι θα εξασφάλιζαν αύξηση των μισθών κατά 10%, αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου, και μπόνους 1.150 λιρών. Υπενθυμίζει δε ότι οι μισθοί είχαν ήδη αυξηθεί πέρυσι κατά 4%, συνοδευόμενοι από μπόνους 2.000 λιρών.
Εν όψει της απεργίας, η British Airways, βάση της οποίας είναι το Χίθροου, ακύρωσε εκατοντάδες πτήσεις. Συνολικά, 32 αφίξεις και αναχωρήσεις θα ακυρώνονται καθημερινά, δηλαδή το 5% των πτήσεων που πραγματοποιεί η εταιρεία μέσω του Χίθροου κατά την διάρκεια των διακοπών του Πάσχα. Το μέτρο δεν θα επηρεάσει τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων.
Το Χίθροου είχε ήδη πληγεί πέρυσι από απεργίες και ελλείψεις προσωπικού κατά την άνοιξη και κατά την περίοδο των θερινών διακοπών, με ατελείωτες ουρές, καθυστερήσεις, προβλήματα στην διαχείριση των αποσκευών και την ακύρωση πτήσεων.
Την ώρα που ο τομέας των αερομεταφορών προσπαθούσε να απορροφήσει την αύξηση της ζήτησης, το Χίθροου αναγκάσθηκε να θέσει ανώτατα όρια επιβατών που διέρχονται καθημερινά από τις εγκαταστάσεις του.
Το Ηνωμένο Βασίλειο συγκλονίζεται εδώ και μήνες από επαναλαμβανόμενες απεργίες σε πολλούς τομείς της οικονομίας με αίτημα αύξηση μισθών απέναντι στις αυξήσεις των τιμών που ξεπερνούν το 10%.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διαδηλωτής φέρεται να έχασε το χέρι του σε πορεία κοντά στη Λυών
Την ώρα που στη χώρα εντείνονται οι μαζικές διαδηλώσεις κατά της ακρίβειας και επιστρέφουν τα «Κίτρινα Γιλέκα»
Πληροφορίες ότι θα ευλογήσει αύριο το πλήθος στην πλατεία του Αγίου Πέτρου
Ο Ντίτερς δημοσίευσε ένα ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο συνομιλεί με τον Τζόναθαν Κονσταντίν, επικεφαλής του ελληνικού παραρτήματος των Republicans Overseas
Δεν παραιτείται ο Ράμα
Το ζευγάρι είχε αποκτήσει μια κόρη
Σώθηκαν η αδελφή και ο ανιψιός της
Έκκληση για ψυχραιμία απευθύνει ο Μακρόν
Τα 8 λεπτά απόλυτου τρόμου
«Τον ενθαρρύνουν μόνο να συνεχίσει να επιτίθεται»
«Ήταν ένα αστείο» ισχυρίστηκε ο Ρεπουμπλικάνος πολιτικός
Αποθέωσε τον Αμερικανό πρόεδρο μετά την απόλυσή της
Κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν παρά να επινοούν διαρκώς τον εαυτό τους
Μια 23χρονη Ιρανή αντιμετωπίζει ποινή θανάτου αλλά η διεθνής αριστερά και οι Παλαιστίνιοι σιωπούν
Τι προβλέπει το εκτελεστικό διάταγμα που υπέγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος
Τι απαντά μετά τη σύλληψη
Το παρασκήνιο της απομάκρυνσης της εκπροσώπου του Τραμπ
Οι μεγάλες αποφάσεις μετατίθενται για αργότερα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.