Κοσμος

Η Κάρλα Μπρούνι ειρωνεύεται την Δήμαρχο του Παρισιού ανεβασμένη σε σωρό από σκουπίδια

«Ευχαριστούμε, Αν Ινταλγκό»

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
carlabruni
Κάρλα Μπρούνο © EPA/CHRISTOPHE KARABA

Παρίσι: Η Κάρλα Μπρούνι ειρωνεύεται την Δήμαρχο για τα σκουπίδια 

Η σύζυγος του πρώην προέδρου, Νικολά Σαρκοζί, σε ανάρτησή της στο Instagram, σχεδόν σκαρφάλωσε πάνω σε πλαστικές σακούλες δίπλα στον κάδο.

«Ήρθε η άνοιξη! Ευχαριστώ, Αν Ινταλγκό», έγραψε η Μπρούνι, απευθύνοντας ένα «ευχαριστώ» στη σοσιαλίστρια δήμαρχο που δεν έχει λάβει μέτρα, όπως την επικρίνουν πολλοί.

Χιλιάδες τόνοι σκουπίδια έχουν συγκεντρωθεί στους δρόμους του Παρισιού, λόγω της παρατεταμένης απεργίας των υπαλλήλων αποκομιδής.

Οι υπάλληλοι στην Καθαριότητα διαμαρτύρονται για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού στη Γαλλία, που προωθεί ο Εμανουέλ Μακρόν και η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων την αύξηση του ορίου ηλίκιας στα 64 έτη (από 62 που είναι σήμερα). Τα παράπονα των κατοίκων δεν σταματούν, καθώς η δυσοσμία είναι έντονη, την ώρα που εγκυμονεί ο υγειονομικός κίνδυνος σε μια πόλη που κατά περιόδους υπάρχει πρόβλημα με την παρουσία αρουραίων.

Την περασμένη εβδομάδα, συγκεκριμένα την Παρασκευή, οι αρχές υπολόγιζαν ότι έχουν συσσωρευτεί 10.000 τόνοι σκουπιδιών, ποσότητα που πλέον θα έχει αυξηθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ