- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συνάντηση της ΠτΔ με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας – Η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στο επίκεντρο
Συζητήθηκε ακόμα η προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας
Συνάντηση της ΠτΔ με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας – Η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στο επίκεντρο
Τη σημασία της συνεργασίας Ελλάδας και Αλβανίας για την επίλυση των ανοικτών θεμάτων, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος των θαλασσίων ζωνών, στη βάση του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας, όπως αρμόζει σε δύο δημοκρατικές, γειτονικές χώρες και μελλοντικούς εταίρους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την συνάντησή της με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα, στο Προεδρικό Μέγαρο.
Η κυρία Σακελλαροπούλου υπογράμμισε ότι η Ελλάδα αποτελεί σταθερό υποστηρικτή της ευρωπαϊκής πορείας των Δυτικών Βαλκανίων, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η Αλβανία θα προχωρήσει στην ταχεία εκπλήρωση των προϋποθέσεων που έχουν τεθεί, προκειμένου να καταστεί πλήρες μέλος τής ΕΕ.
Υπογράμμισε επίσης τη σημασία της προστασίας των δικαιωμάτων της γηγενούς Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία και χαρακτήρισε τα μέλη της ΕΕΜ και της αλβανικής κοινότητας στην Ελλάδα γέφυρα συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
Από την πλευρά του, ο Έντι Ράμα χαρακτήρισε την Ελλάδα παράδειγμα για όλους στην περιοχή και συνήγορο των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ. Εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις φιλικές σχέσεις των δύο λαών και προσέθεσε ότι η συμφωνία παραπομπής του ζητήματος της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αποδεικνύει τη βούληση Αλβανίας και Ελλάδας για την επίλυση των διμερών ζητημάτων. Συμφώνησε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη σημασία της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία και της αλβανικής κοινότητας στην Ελλάδα και τόνισε ότι οι ισχυροί δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών οφείλονται και σε αυτές.
Καταλήγοντας, ο Αλβανός πρωθυπουργός εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σημαντικό χάσμα μεταξύ πληθυσμιακών ομάδων, αλλά και γεωγραφικών περιοχών
Το ζώο περιφερόταν ανάμεσα σε εργοστάσια και σπίτια στη Φουκουσίμα
Η εκστρατεία του θυμίζει Τραμπ
Αντιδράσεις από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Η μητέρα της δημοσιογράφου σε μία εξαιρετικά φορτισμένη αναφορά στην πρόωρα χαμένη δημοσιογράφο
Ποιος είναι ο όρος που θέτει η Τεχεράνη
Σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση
Στο τραπέζι η αύξηση των ευρωπαϊκών βάσεων που θα φιλοξενούν αμερικανικά βομβαρδιστικά
Η Κυπριακή Προεδρία συγκαλεί τους υπουργούς Υγείας για τον συντονισμό των κρατών-μελών
Εκπρόσωπος της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας δήλωσε ότι στην επίθεση χρησιμοποιήθηκαν και οκτώ υπερηχητικοί πύραυλοι Zircon
Η ειρηνευτική συμφωνία περνά πλέον από τον Λίβανο
Τουλάχιστον δύο από τα θύματα ήταν παιδιά
80 χρόνια αβασίλευτης δημοκρατίας για την Ιταλία
Τι αναφέρει το δημοσίευμα του Axios για την έντονη τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών
Τι προβλέπει το πρόγραμμα της εταιρείας
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η δήλωση μετά την αποχώρηση του Ιράν από τις ειρηνευτικές συνομιλίες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ισραηλινή επίθεση στον Λίβανο.
Η θεωρία των «αγνοούμενων επιστημόνων» και το τραγικό τέλος στην αναζήτηση της Μελίσα Κάσιας
Tι αναφέρουν για την αντισημιτική επίθεση
Φέρεται να εθεάθη μαζί με τον επιχειρηματία Μπλέικ Γουίν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.