- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Μπάιντεν: Το τραπεζικό σύστημα είναι ασφαλές - Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να αποφευχθεί μια κρίση
Τι ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος με αφορμή την κατάρρευση της SVB
Μπάιντεν: Το τραπεζικό σύστημα είναι ασφαλές - Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να αποφευχθεί μια κρίση
Το αμερικανικό τραπεζικό σύστημα είναι ασφαλές διαβεβαίωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τη Δευτέρα, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τις εντεινόμενες ανησυχίες ότι οι πρόσφατες καταρρεύσεις της Silicon Valley Bank και της Signature Bank θα μπορούσαν να προκαλέσουν μια ευρύτερη χρηματοπιστωτική κρίση, εγείροντας μνήμες του 2008.
«Οι Αμερικανοί μπορούν να έχουν εμπιστοσύνη ότι το τραπεζικό σύστημα είναι ασφαλές. Οι καταθέσεις σας θα είναι εκεί όταν τις χρειαστείτε», επεσήμανε ο Μπάιντεν, σε δηλώσεις που έκανε πριν από λίγο.
Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ακόμη ότι οι επικεφαλής των τραπεζών θα απολυθούν, ενώ όσον αφορά τους επενδυτές των τραπεζών τόνισε ότι δεν θα προστατευθούν, σημειώνοντας ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου.
«Πήραν εν γνώσει τους ένα ρίσκο, αλλά όταν το ρίσκο δεν αποδίδει, χάνουν τα χρήματά τους. Έτσι λειτουργεί ο καπιταλισμός», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο Μπάιντεν, μάλιστα, ως απάντηση στη μεγαλύτερη τραπεζική κατάρρευση στις ΗΠΑ μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, υποσχέθηκε ότι θα προωθήσει ένα αυστηρότερο κανονιστικό πλαίσιο για τον τραπεζικό κλάδο.
«Θα ζητήσω από το Κογκρέσο και τις ρυθμιστικές αρχές του χρηματοπιστωτικού συστήματος να αυστηροποιήσουν τους κανόνες που διέπουν τις τράπεζες ώστε να εξαλείψουν όσο το δυνατόν το ενδεχόμενο να επαναληφθούν τέτοιου είδους τραπεζικές χρεοκοπίες, αλλά και να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας των Αμερικανών στις μικρές επιχειρήσεις», σημείωσε.
Την ίδια ώρα ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Μπιν Άκμαν δήλωσε ότι η δράση της αμερικανικής κυβέρνησης για την προστασία των καταθετών μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank «δεν είναι bailout και συμβάλλει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημα.
Στο τελευταίο του tweet για την κατάρρευση της SVB, ο επενδυτής τόνισε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ έκανε το «σωστό».
«Δεν ήταν διάσωση οποιασδήποτε μορφής. Οι άνθρωποι που τα έκαναν θάλασσα θα υποστούν τις συνέπειες», έγραψε ο CEO της Pershing Square. «Είναι σημαντικό ότι η κυβέρνησή μας έστειλε ένα μήνυμα ότι οι καταθέτες μπορούν να εμπιστεύονται το τραπεζικό σύστημα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η 18χρονη που εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Καραϊβική
Παραμένουν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας
Η «ηρωική παρέμβαση» πολίτη που αφόπλισε και σκότωσε τον δράστη
Από την εγκαθίδρυση της κομμουνιστικής δικτατορίας και την ίδρυση της Σοβιετικής Ένωσης δεν πρέπει να έχει υπάρξει πρόεδρος που να βοηθάει τη Ρωσία τόσο πολύ.
Έκοψε τη διαφορά λίγο πριν από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών
Προβληματισμός για τα προβλήματα του Starshield
«Θα γινόμουν εξαιρετική πρέσβειρα! Μιλάω ελληνικά, έχω ελληνικό διαβατήριο» υποστηρίζει
Οι αποκαλύψεις μέσα από το blog της και η βομβιστική επίθεση
Ένα podcast για τις αιτίες της απόλυσης της Αμερικανής πρέσβεως
Τι δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
Οι διαδηλωτές θέτουν πρωτίστως ζήτημα διαφθοράς
Η συμβολή των φετινών νικητών στη σύνδεση των ατομικών οικονομικών αποφάσεων με τη συνολική πορεία της οικονομίας
Έλεγε ότι ήταν «νεοναζί που φαντασιωνόταν μαζικές δολοφονίες»
«Δεν έχω μιλήσει μαζί της, νιώθω απογοήτευση» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Νεκρός ο δράστης από πυρά κατοίκου που τον καταδίωξε
Τα σχόλια για την πρώτη ενημέρωση στον Λευκό Οίκο
HARD NEWS: Η αμερικανική πίεση στην Ευρώπη μέσω της ματωμένης Ουκρανίας | Οι μόνιμες αλλαγές στο εμπόριο | Ο παγκόσμιος συναγερμός για την ΤΝ
Σενάριο πρόωρης αποχώρησης από την ΕΚΤ
Τα προηγούμενα σχόλια για τις γυναίκες στα γυμναστήρια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.