Κοσμος

Μπάιντεν: Οι υπεύθυνοι για τις πτωχεύσεις των Silicon Valley Bank και Signature Bank «θα λογοδοτήσουν»

Ο Αμερικανός πρόεδρος προανήγγειλε ενίσχυση εποπτείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Silicon Valley Bank
Silicon Valley Bank © EPA

Τζο Μπάιντεν - Κατάρρευση Silicon Valley Bank και Signature Bank

Οι υπεύθυνοι για την πτώχευση της Silicon Valley Bank και της Signature Bank θα «λογοδοτήσουν», δεσμεύθηκε την Κυριακή (12/3) ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

«Δεσμεύομαι σθεναρά ότι οι υπεύθυνοι για αυτό το χάλι θα λογοδοτήσουν πλήρως και ότι θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για να ενισχυθεί η εποπτεία και η ρύθμιση των μεγαλύτερων τραπεζών ώστε να μην ξαναβρεθούμε σε αυτήν τη θέση» τόνισε ο κ. Μπάιντεν σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του.

«Ο αμερικανικός λαός και οι αμερικανικές επιχειρήσεις μπορούν να έχουν εμπιστοσύνη πως οι αποταμιεύσεις τους θα είναι εκεί όταν τις χρειάζονται», διαβεβαίωσε εξάλλου ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Τζο Μπάιντεν ανήγγειλε, επίσης, ότι θα τοποθετηθεί αργότερα σήμερα δημόσια για την κατάρρευση των δύο χρηματοπιστωτικών θεσμών και τις ενέργειες των αρχών.

Το ΔΝΤ παρακολουθεί τις εξελίξεις με τις τράπεζες στις ΗΠΑ

Εν τω μεταξύ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) γνωστοποίησε ότι παρακολουθεί τις πιθανές επιπτώσεις στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank. Ξεκαθάρισε, όμως, ότι είναι βέβαιο πως η Ουάσινγκτον λαμβάνει τα κατάλληλα ρυθμιστικά μέτρα.

«Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και τις πιθανές επιπτώσεις στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής στις Ηνωμένες Πολιτείες λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση» δήλωσε ένας εκπρόσωπος του ΔΝΤ στο Reuters.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ