- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
HΠΑ: Ο Πενς «καρφώνει» ξανά τον Τραμπ για την εισβολή στο Καπιτώλιο
«Η ιστορία θα τον θεωρήσει υπεύθυνο»
HΠΑ: Ο Πενς «καρφώνει» ξανά τον Τραμπ για την εισβολή στο Καπιτώλιο
Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς δήλωσε χθες, Σάββατο, ότι η Ιστορία θα θεωρήσει τον πρώην πρόεδρο της χώρας Ντόναλντ Τραμπ «υπεύθυνο» για τον ρόλο που διαδραμάτισε στην επίθεση στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου του 2021, μετέδωσαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
«Ο πρόεδρος Τραμπ έκανε λάθος», δήλωσε ο Πενς, ο πρώην αντιπρόεδρός του, σε ομιλία του στην εκδήλωση Gridiron Dinner που διοργανώνεται από δημοσιογράφους και στην οποία μετέχουν σημαντικές πολιτικές φυσιογνωμίες.
«Δεν είχα το δικαίωμα να ακυρώσω τις εκλογές (το εκλογικό αποτέλεσμα). Και τα απερίσκεπτα λόγια του έθεσαν σε κίνδυνο την οικογένειά μου και όλους όσοι βρισκόντουσαν στο Καπιτώλιο εκείνη την ημέρα. Και ξέρω ότι η Ιστορία θα θεωρήσει τον Ντόναλντ Τραμπ υπεύθυνο», σημείωσε ο Πενς, σύμφωνα με τις δηλώσεις του τις οποίες επικαλέστηκαν πολλά μέσα ενημέρωσης.
Κάποιοι από τους χιλιάδες διαδηλωτές που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο, στην Ουάσινγκτον, στις 6 Ιανουαρίου του 2021 ζητούσαν τον απαγχονισμό του Πενς, αναγκάζοντας τον αντιπρόεδρο του Ντόναλντ Τραμπ να σπεύσει σε ασφαλές μέρος.
Οι δηλώσεις αυτές είναι βέβαιο ότι θα βαθύνουν τη ρήξη ανάμεσα στους δύο πολιτικούς, οι οποίο βρίσκονται σε διαμάχη από τότε που ο Πενς αρνήθηκε να υποστηρίξει τον Τραμπ στις προσπάθειές του να ανατρέψει το εκλογικό αποτέλεσμα των προεδρικών του 2020 και να παραμείνει στην εξουσία.
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει ήδη εκφράσει δημοσίως την πρόθεσή του να διεκδικήσει μια νέα θητεία στις προεδρικές εκλογές του 2024 και ο Πενς έχει πει ότι μπορεί να είναι αντίπαλός του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών.
«Θα υποστηρίξω με όλη μου την καρδιά και ανεπιφύλακτα τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο για την προεδρία το 2024, αν είμαι εγώ», δήλωσε επίσης χθες ο Πενς αστειευόμενος προς τους μετέχοντες στην εκδήλωση.
«Ήμουν στο δείπνο και μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο @Mike_Pence αιφνιδίασε τους παρευρισκόμενους -πολλά στόματα έμειναν ανοιχτά», έγραψε σε ανάρτησή της στο Twitter η Μάριαμ Μούτζικα, πρώην αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πληθυσμού αντιμετωπίζει προβλήματα υδροδότησης
Eφόσον επιτευχθεί συμφωνία για να αποτραπεί η αναζωπύρωση της σύγκρουσης
Θα δοκιμαστεί στην πράξη η αντοχή και η αυτονομία τους
Είχε διακοπεί η συμμετοχή της χώρας από τον Δεκέμβριο του 2020
Ανάμεσα στους 4 που καταδικάστηκαν
Η ανάρτηση ήρθε λίγες ημέρες μετά από άλλη αντίστοιχη εικόνα
Ο 20χρονος κατέρρευσε μπροστά στην κάμερα και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο από φίλους
Οι ΗΠΑ έχουν επιβάλλει στο Ιράν ναυτικό αποκλεισμό
Η υπόθεση αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα καθώς δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό
Συνεδρίαση απόψε στις 20:00, στο τραπέζι η εκεχειρία μετά από πέντε εβδομάδες πολέμου
Η υπόθεση προστίθεται στη μακρά λίστα cold cases που ξανανοίγουν χάρη στις νεότερες μεθόδους ανάλυσης
Καταγγελίες για αδράνεια και προτάσεις για ενίσχυση ασφάλειας - Στο στόχαστρο η κυβέρνηση
Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγορεί την ισραηλινή κυβέρνηση για αποσταθεροποίηση και μιλά για «παράνομο πόλεμο»
Ο ποντίφικας έχει αναδειχθεί σε σφοδρό επικριτή του πολέμου στο Ιράν
Ο δράστης φέρεται να είναι ένας 14χρονος της τελευταίας τάξη του γυμνασίου
Ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός προαναγγέλλει ριζικές αλλαγές στα δημόσια μέσα ενημέρωσης
Διάσημοι στηρίζουν εφαρμογές προσευχής με το αζημίωτο και με συνδρομή εννοείται
Νέα προσπάθεια να σπάσει o ισραηλινός αποκλεισμός
Η κυβέρνηση θα βρεθεί σε δύσκολη θέση αν ο Πάουελ παραμείνει στο επταμελές συμβούλιο της Fed
Το περιστατικό φέρεται να συνδέεται με έξοδο των δύο γυναικών στη Μελβούρνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.