Κοσμος

Ένα μωρό που γεννήθηκε 22 εβδομάδων και ζύγιζε μόλις 515 γραμμάρια κατάφερε να επιζήσει

Πέρασε από 130 μέρες στο νοσοκομείο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ιμογκέν γεννήθηκε 22 εβδομάδων και ζύγιζε μόλις 515 γραμμάρια, κατάφερε και επέζησε πέρα από κάθε προσδοκία
© Unsplash

Βρετανία: Επέζησε μωρό που γεννήθηκε 22 εβδομάδων και ζύγιζε μόλις 515 γραμμάρια

Ένα μωρό που είχε είχε μόλις 10% πιθανότητες να επιβιώσει αφού γεννήθηκε στις 22 εβδομάδες κύησης ξεπέρασε τον κίνδυνο και είναι καλά στην υγεία της.

Η Ίμοτζεν γεννήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου στο Μπρίτζεντ και ζύγιζε μόλις 515 γραμμάρια. Μετά από 132 ημέρες στο νοσοκομείο, το έξι μηνών βρέφος επέστρεψε στο σπίτι του, αναφέρει το BBC.

Η μητέρα της Ρέιτσελ Στόουνχαουζ, 28 ετών, είπε: «Η Ιμοτζεν έχει περάσει τόσα πολλά και περισσότερα από όσα θα ζήσουμε ποτέ στη ζωή μας και τα κατάφερε».

Η Ρέιτσελ πήγε στο νοσοκομείο Bridgend’s Princess of Wales Hospital, λίγες ημέρες αφότου έμαθε το φύλο του παιδιού που κυοφορούσε με έντονη αιμορραγία. «Ο πόνος ήταν φρικτός. Δυσκολευόμουν ακόμη και να αναπνεύσω», δήλωσε.

Λίγα λεπτά μετά γεννήθηκε η Ίμοτζεν και μπήκε αμέσως σε ειδική θερμοκοιτίδα. «Αυτό το μωρό θα έπρεπε να είναι μέσα μου, αλλά δεν είναι. Αυτό το έμβρυο είναι τώρα το μωρό μου, μπροστά μου και τώρα πρέπει να εμπιστευτώ όλους αυτούς τους ανθρώπους γύρω μου», είπε, αναπολώντας εκείνη την περίοδο.

Τις 98 ημέρες που πέρασε στη ΜΕΘ, ξεπέρασε αμέτρητα εμπόδια, όπως ένα φύσημα στην καρδιά, αιμορραγία στους πνεύμονες, και πολλές μεταγγίσεις αίματος

Το νοσοκομείο έγινε το σπίτι του ζευγαριού περίπου 13 εβδομάδες για να βεβαιωθεί ότι θα μπορούσαν οι γονείς να είναι με την Ίμοτζεν όσο το δυνατόν περισσότερο. Παράλληλα, το νοσοκομείο τους προσέφερε συμβουλευτική για τη διαταραχή μετατραυματικού στρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πιο πρόωρο επιζών μωρό στον κόσμο εκτιμάται πως είναι ο Κούρτις Ζι- Κέιθ Μίνς από τις ΗΠΑ, που γεννήθηκε στις 21 εβδομάδες και μία ημέρα, 11 ημέρες νωρίτερα από την Ίμοτζεν.
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ