Κοσμος

Μια 36χρονη μέλος του Κογκρέσου ανακοίνωσε ότι θα γίνει σύντομα γιαγιά

Η Λορέν Μπομπέρτ από το Κολοράντο ανήκει στην σκληροπυρηνική πλευρά των Ρεπουμπλικάνων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Rep. Lauren Boebert Reveals She 'Will Be a 36-Year-Old Grandmother'
© Michael Reynolds - Pool/Getty Images/Ideal Image

HΠΑ: Μια 36χρονη μέλος του Κογκρέσου ανακοίνωσε ότι θα γίνει σύντομα γιαγιά 

Η ρεπουμπλικανή βουλευτής Λορέν Μπομπέρτ θα γίνει γιαγιά στα 36 της χρόνια. Η βουλευτής του Κολοράντο ανακοίνωσε την είδηση μιλώντας το Σάββατο στην εκδήλωση «Γυναικείο πρωινό» του Συντηρητικού Συνεδρίου Πολιτικής Δράσης (CPAC) στο Μέριλαντ.

Καθώς ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο Mothers Influence Award που απονεμήθηκε από τη συντηρητική ομάδα Moms for America, μοιράστηκε στην ομιλία της: «Θα σας πω για πρώτη φορά σε δημόσιο χώρο ότι όχι μόνο είμαι μητέρα τεσσάρων αγοριών, αλλά τον Απρίλιο θα γίνω γιαγια».

«Τώρα, όποιος από εσάς έχει μικρά παιδιά που δίνουν ζωή, υπάρχουν κάποιες ερωτήσεις που ξεπηδούν, υπάρχει κάποιος φόβος που προκύπτει», εξέφρασε. «Ο γιος μου, όταν τον πλησίασα και του είπα: "Τάιλερ θα γίνω 36χρονη γιαγιά;».

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής της εκστρατείας στο Κογκρέσο, εξέφρασε τις σκέψεις της κατά των αμβλώσεων, μοιραζόμενη ότι πιστεύει «ότι η ζωή αρχίζει από τη σύλληψη» και ότι θα «υπερασπίζεται πάντα τη ζωή».

Μιλώντας με την εφημερίδα «The Durango Herald» το 2020, ανέπτυξε αυτές τις πεποιθήσεις και εξέφρασε τον τρόπο με τον οποίο επηρέασαν την απόφασή της να εγκαταλείψει το λύκειο για να μεγαλώσει τον γιο της.

Μια μελέτη του 2019 από το American Journal of Public Health ανέφερε ότι τα ποσοστά γεννήσεων εφήβων είναι υψηλότερα στις αγροτικές περιοχές επειδή είναι ευάλωτες σε «τοπικές συνθήκες που περιορίζουν τις επιλογές διαχείρισης της ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης».

Οι έφηβοι που ζουν σε αγροτικές περιοχές αντιμετωπίζουν επίσης εμπόδια στην πρόσβαση στην άμβλωση, αφού το Ανώτατο Δικαστήριο ακύρωσε την απόφαση Roe v. Wade πέρυσι, προκαλώντας περιορισμούς στη διαδικασία σε όλες τις πολιτείες που διοικούνται από τους Ρεπουμπλικάνους.

Η πολιτεία της Μπομπέρτ, το Κολοράντο, είναι σήμερα μία από τις έξι πολιτείες όπου η άμβλωση είναι νόμιμη σε όλα τα στάδια της εγκυμοσύνης.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων έχουν διαπιστώσει ότι μόνο περίπου το 50% των μητέρων εφήβων λαμβάνουν απολυτήριο λυκείου μέχρι την ηλικία των 22 ετών, σε αντίθεση με το 90% των γυναικών που δεν γεννούν ως έφηβες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ