Κοσμος

Η Ρωσία μπορεί να πολεμά ακατάπαυστα για δύο χρόνια στην Ουκρανία

Ο ρόλος του Ιράν και της Βόρειας Κορέας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρώσος στρατιώτης σε σημείο ελέγχου στο Λουχάνσκ της Ανατολικής Ουκρανίας
Ρώσος στρατιώτης σε σημείο ελέγχου στο Λουχάνσκ της Ανατολικής Ουκρανίας © EPA/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE/HANDOUT

Πόλεμος στην Ουκρανία - Λιθουανός αξιωματούχος εξηγεί πόσο μπορεί να πολεμά χωρίς διακοπή η Ρωσία

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας Πληροφοριών της Λιθουανίας δήλωσε ότι η Ρωσία έχει αρκετούς πόρους για να συνεχίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία για δύο χρόνια.

«Οι πόροι τους οποίους έχει αυτήν τη στιγμή η Ρωσία επαρκούν για να συνεχίσει τον πόλεμο με τη σημερινή ένταση για δύο χρόνια» δήλωσε ο Ελίντιγιους Παουλαβίτσιους σε δημοσιογράφους στο Βίλνιους.

«Το πόσο καιρό η Ρωσία θα είναι σε θέση να πολεμά θα εξαρτηθεί επίσης από τη στήριξη στον ρωσικό στρατό από κράτη όπως το Ιράν και η Βόρεια Κορέα. Τώρα, αν κοιτάξετε τι έχει σήμερα η Ρωσία, όπως στρατηγικά αποθέματα, εξοπλισμό, πυρομαχικά, όπλα, μπορεί να πολεμά με τη σημερινή ένταση για δύο χρόνια» ανέφερε επίσης.

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

Νωρίτερα, έγινε γνωστό από την Ukrenergo, την ουκρανική διαχειρίστρια εταιρεία του δικτύου, ότι αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση του ουκρανικού πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια, που είχε διακοπεί μετά τις ρωσικές επιθέσεις στην περιοχή.

Η ουκρανική κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας Energoatom είχε ανακοινώσει ότι η ηλεκτροδότηση είχε διακοπεί μετά τις σημερινές ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις.

«Οι ειδικοί της Ukrenergo αποκατέστησαν την ηλεκτροδότηση στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια που είχε διακοπεί από τα πυραυλικά πλήγματα σήμερα», ανακοίνωσε η Ukrenergo μέσω του Telegram.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ