Κοσμος

Δεν θα απαγγελθούν κατηγορίες στο 6χρονο αγόρι που πυροβόλησε τη δασκάλα του στη Βιρτζίνια

«Η προοπτική ότι ένα παιδί μπορεί να δικαστεί είναι προβληματική», δήλωσε ο εισαγγελέας που ανέλαβε την υπόθεση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εξάχρονος πυροβόλησε δασκάλα σε σχολείο της Βιρτζίνια
© Billy Schuerman/The Virginian-Pilot/Tribune News Service via Getty Images

Πυροβολισμός δασκάλας στη Βιρτζίνια: Δεν θα απαγγελθούν κατηγορίες στο 6χρονο αγόρι - «Η προοπτική ότι ένα παιδί μπορεί να δικαστεί είναι προβληματική», δήλωσε ο εισαγγελέας που ανέλαβε την υπόθεση

Το εξάχρονο αγόρι που πυροβόλησε τη δασκάλα του σε δημοτικό σχολείο στην πολιτεία της Βιρτζίνια θα αποφύγει εν τέλει τις κατηγορίες, όπως δήλωσε εισαγγελέας που ανέλαβε την υπόθεση.

Ωστόσο, οι αρχές της πόλης Νιούπορτ Νιους δεν έχουν ακόμη αποφασίσει αν κάποιος ενήλικας θα αντιμετωπίσει ποινικές κατηγορίες για την υπόθεση. Η αστυνομία δήλωσε ότι το παιδί έφερε το όπλο στο σακίδιό του στο δημοτικό σχολείο Richneck στις 6 Ιανουαρίου.

Η Άμπιγκεϊλ Ζβέρνερ, η 25χρονη δασκάλα, πυροβολήθηκε στο χέρι και στο στήθος, αλλά επέζησε. Την Τετάρτη, ο εισαγγελέας της περιοχής δήλωσε στο NBC News ότι δεν θα ζητήσει την απαγγελία κατηγοριών εναντίον του αγοριού.

Είπε ότι «η προοπτική ότι ένα εξάχρονο παιδί μπορεί να δικαστεί είναι προβληματική» επειδή το παιδί είναι πολύ μικρό για να κατανοήσει το νομικό σύστημα.

«Στόχος μας δεν είναι απλώς να κάνουμε κάτι το συντομότερο δυνατό», πρόσθεσε ο εισαγγελέας και κατέληξε:

«Μόλις αναλύσουμε όλα τα γεγονότα, θα απαγγείλουμε κατηγορίες σε οποιοδήποτε πρόσωπο ή πρόσωπα που πιστεύουμε ότι μπορούμε να αποδείξουμε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι διέπραξαν έγκλημα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ