Κοσμος

Τον πατέρα του πρότεινε για ιππότη ο Μπόρις Τζόνσον

Λίστα με περισσότερα από 100 ονόματα για την τιμητική διάκριση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τον πατέρα του πρότεινε για ιππότη ο Μπόρις Τζόνσον

Μπόρις Τζόνσον: Πρότεινε τον πατέρα του για ιππότη - Λίστα με περισσότερα από 100 ονόματα για την τιμητική διάκριση

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Μπόρις Τζόνσον πρότεινε τον πατέρα του, Στάνλεϊ, για ιππότη στο πλαίσιο της λίστας τιμητικών διακρίσεων μετά την παραίτησή του.

Οι Times αναφέρουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος εγκατέλειψε το αξίωμά του τον περασμένο Σεπτέμβριο, πρότεινε τον Στάνλεϊ Τζόνσον για την εν λόγω τιμητική διάκριση. Εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον δεν έκανε κάποια δήλωση. 

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο κατάλογος των υποψηφιοτήτων του πρώην πρωθυπουργού περιλαμβάνει έως και 100 ονόματα και είναι «σημαντικά μεγαλύτερος» από αυτόν των προκατόχων του Τερέζα Μέι και Ντέιβιντ Κάμερον. Ο κατάλογος περνά επί του παρόντος από τον έλεγχο του Υπουργικού Συμβουλίου.

Οποιαδήποτε τιμή για τον Στάνλεϊ Τζόνσον θα προκαλούσε ερωτήματα για τον πρώην ηγέτη των Συντηρητικών. Στο παρελθόν έχει αντιμετωπίσει κατηγορίες για πελατειακές σχέσεις το 2020, αφότου πρότεινε τον αδελφό του, Τζο Τζόνσον, για τίτλο ευγενείας.

Το 2021, η ανώτερη βουλευτής των Συντηρητικών Καρολάιν Νοξ και ένας δημοσιογράφος κατηγόρησαν δημοσίως τον Στάνλεϊ Τζόνσον, πρώην ευρωβουλευτή, ότι τους «άγγιξε» σε συνέδρια του Συντηρητικού κόμματος.

Η Νοξ, πρόεδρος της επιτροπής γυναικών και ισότητας των Κοινοτήτων, τον κατηγόρησε ότι την  και έκανε ένα χυδαίο σχόλιο στο συνέδριο του Συντηρητικού κόμματος το 2003.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ