Κοσμος

Γυναίκα εντοπίστηκε ζωντανή στο Πουέρτο Ρίκο 31 χρόνια μετά την εξαφάνισή της

Θεωρούνταν από όλους νεκρή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Πατρίτσια Κόπτα είχε κηρυχθεί σε αφάνεια - Σοκ από την οικογένειά της μετά την πληροφορία ότι είναι ζωντανή
© Youtube

ΗΠΑ: Η εξαφάνιση από την Πενσιλβάνια το 1992 και ο εντοπισμός της σε οίκο ευγηρίας στο Πουέρτο Ρίκο 31 χρόνια μετά

Η Πατρίτσια Κόπτα εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στα 52 της χρόνια, το 1992 από την Πενσιλβανία. Μετά τις άκαρπες έρευνες των αρχών θεωρήθηκε και νομικά νεκρή. Έπειτα από 31 χρόνια, όμως, η γυναίκα εντοπίστηκε να ζει σε οίκο ευγηρίας στο Πουέρτο Ρίκο.  

Σύμφωνα με το ABC News, η 83χρονη σήμερα Πατρίτσια Κόπτα ήταν ιεροκήρυκας του Πίτσμπουργκ, γνωστή ως «The Sparrow». Ο σύζυγός της, Μπομπ Κόπτα, είχε δηλώσει την εξαφάνισή της και δεν περίμενε ποτέ ότι μετά από τόσα χρόνια υπήρχε πιθανότητα να είναι ζωντανή. «Γύρισα ένα βράδυ σπίτι και εκείνη είχε εξαφανιστεί. Κανείς δεν ήξερε που βρίσκεται» δήλωσε την Πέμπτη ο Μπομπ Κόπτα. Όπως είπε, η γυναίκα αντιμετώπιζε προβλήματα ψυχικής υγείας. «Πέρασαν σχεδόν 31 χρόνια. Μου κόστισε πολύ. Είχα βάλει αγγελίες και στην εφημερίδα στο Πουέρτο Ρίκο για να την εντοπίσω», δήλωσε ο Μπομπ Κόπτα, ο οποίος σκοπεύει να επισκεφτεί τη σύζυγό του. 

Επτά χρόνια μετά την εξαφάνισή της, στις 30 Ιουνίου 1999, η Πατρίτσια Κόπτα εντοπίστηκε να χρειάζεται βοήθεια και κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί σε οίκο ευγηρίας, όπου πέρασε όλα τα της τα χρόνια μέχρι και σήμερα. Όλα αυτά τα χρόνια δεν είχε αναφερθεί ποτέ στην προσωπική της ζωή ή το παρελθόν της. Το μόνο στοιχείο που είχε δώσει ήταν ότι έφτασε στο Πουέρτο Ρίκο με κρουαζιερόπλοιο από την Ευρώπη. 

Πώς αποκαλύφθηκε ότι είναι στη ζωή 

Όταν εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα της άνοιας, η Πατρίτσια Κόπτα ξεκίνησε να αποκαλύπτει στοιχεία και λεπτομέρειες για τη ζωή της σε έναν κοινωνικό λειτουργό που τελικά επικοινώνησε με την Ιντερπόλ. Μέσω DNA επιβεβαιώθηκε η ταυτότητά της και ενημερώθηκε η οικογένειά της. «Δεν το πιστεύω. Ήταν το απόλυτο σοκ» δήλωσε η αδελφή της, Γκλόρια Σμιθ και συνέχισε: «Είμαστε τόσο χαρούμενοι και ελπίζω να καταφέρω να τη δω. Είτε με γνωρίσει, είτε όχι, θέλω να τη δω και να την αγκαλιάσω. Και να της πω ότι την αγαπώ. Νόμιζα ότι είχε πεθάνει» δηλώνει συγκλονισμένη η αδελφή της.

Η αναγνώριση έγινε περίπου εννέα μήνες από τότε που οι πράκτορες της Ιντερπόλ επικοινώνησαν με την αστυνομία. 

Pennsylvania woman missing for decades found in Puerto Rico

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ