Κοσμος

O Τζο Μπάιντεν υποβλήθηκε σε επιτυχή αφαίρεση καρκινικής βλάβης του δέρματος

Θα παρακολουθείται πλέον από δερματολόγο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τζο Μπάιντεν
© EPA

Τζο Μπάιντεν: Αφαίρεση καρκινικής βλάβης για τον πρόεδρο των ΗΠΑ - Η επέμβαση και οι γενικές εξετάσεις 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, υποβλήθηκε τον Φεβρουάριο σε μια μικρή δερματολογική επέμβαση για την αφαίρεση ενός σπίλου που αποδείχτηκε από τη βιοψία ότι ήταν καρκινικός.

Σύμφωνα με τον γιατρό του Λευκού Οίκου, Κέβιν Ο’Κόνορ, η βιοψία επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για βασικοκυτταρικό καρκίνωμα, το οποίο αφαιρέθηκε πλήρως στις 16 Φεβρουαρίου. Ο 80χρονος πρόεδρος θα παρακολουθείται από δερματολόγο, ωστόσο το είδος αυτό του καρκίνου συνήθως δεν προκαλεί μεταστάσεις, ούτε εξαπλώνεται. Η πληγή στο σημείο της βιοψίας έχει ήδη κλείσει και «δεν απαιτείται οποιαδήποτε περαιτέρω θεραπεία», πρόσθεσε ο γιατρός.

Τον περασμένο μήνα ο Τζο Μπάιντεν υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις ρουτίνας και οι γιατροί έκριναν ότι είναι υγιής και ικανός να εκτελεί τα καθήκοντά του.

Συλλυπητήριο μήνυμα Μπάιντεν για την τραγωδία στα Τέμπη

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, με μήνυμά του στο twitter εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην Ελλάδα για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο Τζο Μπάιντεν αναφέρει στο μήνυμά του: «Εκ μέρους του αμερικανικού λαού, η Τζιλ και εγώ στέλνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα. Ευχόμαστε στους τραυματίες γρήγορη και πλήρη ανάρρωση».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ